A nyolc leggyakoribb ok a hazugságra

A gyerekek sokszor nem mondják el az igazat szüleiknek arról, mit is csinálnak, vagy titkolják a valóságot. Összegyűjtöttük a nyolc leggyakoribb okot, ami a hazugságok mögött áll.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 28. Gyarmati Orsolya

A gyerekek sokszor nem mondják el az igazat szüleiknek arról, mit is csinálnak, vagy titkolják a valóságot. Összegyűjtöttük a nyolc leggyakoribb okot, ami a hazugságok mögött áll.


Dohányzás

A tinédzserek majdnem mindig titkolják szüleik elől, hogy dohányoznak, mivel nem szeretnék azt hallani, milyen káros szokás is a cigarettázás.

Szex

A tinik szinte soha nem árulják el szüleiknek, mikor feküdtek le valakivel életükben először.

Iskolai bántalmazás

Ha egy gyerekre “rászáll” egy másik gyerek az iskolában, a bántalmazott fél nem mindig vallja be, mi is történik vele. Sokszor meg is fenyegetik az ilyen gyerekeket, hogy hallgassanak arról, mi folyik az iskolában.

Károkozás

Ha egy gyerek kárt tesz valamiben, ami nem az övé, sokszor nehezen veszi rá magát, hogy bevallja, mit történt, mert fél a következményektől.

Érdemjegy

A feleletért, vagy dolgozatért kapott rossz érdemjegy is nehezen “vallódik be”. A gyerekek sokszor eldugják az árulkodó tesztet, vagy az ellenőrzőt, sőt, időnként szüleik helyett maguk írják alá az ellenőrzőt.

Fiúzás

A lányok sokszor nem mondják el otthon, hogy járnak valakivel, különösen akkor, ha biztosra veszik, hogy szüleik nem fogják támogatni a kapcsolatot.

Drog

A droghasználat sajnos egyre mindennaposabb a tinédzserkorúak körében. És ezt a tényt egészen biztosan nem fogják megosztani szüleikkel.

Házi feladat

A gyerekek gyakran elfeljetik megemlíteni, hogy bőven lenne még házi feladatuk, mert szívesebben játszanak tanulás helyett. Így aztán sokszor csak lefekvés előtt derül ki, mennyi mindent kellett volna még csinálniuk másnapra…