A vállalkozásban is segíthet az anyaság

Az anyaság sok mindenre felkészíthet, ezek között akadnak elsőre talán meglepő dolgok is. Ilyen például a vállalkozói lét. Márpedig a színésznőként és producerként is ismert Ayesha Curry azt állítja, neki segített az anyává válás abban, hogy sikeres üzletasszonnyá váljon - számolt be róla a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2019. március 19. csalad.hu

Az egyebek mellett az Elvált Gary, vagy a Nagypályások című sorozatokban látott színésznő (férje az amerikai profi kosárlabda sztárja, Stephen Curry) meglehetősen elfoglalt ember, hiszen amellett, hogy anya, sikeres vállalkozó.

Akár azt is gondolhatnánk, hogy a két dolog inkább akadályozza, mint segíti egymást, ám Ayesha Curry szerint ez éppen fordítva van.

Egyrészt egyre több kutatás támasztja alá, hogy a gyermekes nők legalább annyira (ha nem erősebben) elkötelezettek a munkahelyük iránt, mint mondjuk a férfiak, másrészt az édesanyák elmondásából is az derül ki, hogy gyermekek mellett is legalább olyan jól tudnak koncentrálni a hivatásukra, mint előtte.

Sőt, Ayesha Curry szerint ő még hatékonyabb is. „Egészen addig, amíg szülő nem lesz az ember, el sem tudja képzelni, mennyi mindent el lehet végezni egy nap alatt. Nekem is az jutott az eszembe, hogy hú, hát mit csináltam én a rendelkezésemre álló idővel korábban?” – mesélte.

Immár hét éve édesanya és ezen idő alatt felépített egy nem is olyan kicsi birodalmat. Van a New York Times bestseller-listáján szereplő szakácskönyve, étterme, míg a saját márkás termékei a legnagyobb amerikai áruházláncok polcain is megtalálhatók, emellett pedig még jótékonykodni is jut ideje.

„Három gyermekem van, így aztán kénytelen voltam négy láthatatlan kart növeszteni. Nem kérdés, hogy a szülői léten keresztül tanultam meg az igazi hatékonyságot. Rengeteget segített az üzleti életben” – fogalmazta meg.

A cikk itt folytatódik.