A világ hét legveszélyesebb helye – képekkel

A szürke hétköznapokban szükséged lenne egy kis adrenalinbombára? Azonban a bungee jumping már unalmas? És egy vadvízi evezés sem emeli már fel a pulzusát? Akkor utazzon el a világ legveszélyesebb helyeire. Összeválogattunk néhány igazán kockázatos országot, ahol mi egészen biztosan nem éjszakáznánk parkban vagy pályaudvaron.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 03. bencze.aron

A szürke hétköznapokban szükséged lenne egy kis adrenalinbombára? Azonban a bungee jumping már unalmas? És egy vadvízi evezés sem emeli már fel a pulzusát? Akkor utazzon el a világ legveszélyesebb helyeire. Összeválogattunk néhány igazán kockázatos országot, ahol mi egészen biztosan nem éjszakáznánk parkban vagy pályaudvaron.


Oroszország

Hatalmas ország még nagyobb alvilággal. Az orosz maffia szabadon garázdálkodik, a bűnözők aránya messze meghaladja a rendőrség állományát. Egyes források szerint minden tizennyolcadik percben megölnek egy embert, ami napi 84 gyilkosságot jelent átlagosan.

Brazília

Az utcai bűnözés Rio egyes kerületeiben a mindennapok része: fényes nappal rabolják el az embereket minden gond nélkül. A váltságdíjak pedig csak tovébb erősítik a szervezett bűnözést. Emellett a drogkartellek összecsapásai is rengeteg polgári életet követelnek, ám ha véletlenül túléled ezeket a  körülményeket, és megmártozol a közeli folyók egyikébe, akkor újabb veszély fenyeget, a piranhák.

Dél Afrika

Tudta, hogy Dél-Afrika a “nemi erőszakok” fellegvára? Sajnos más vonalon sem sokkal jobb a helyzet:a háztáji gazdálkodás a dél-afrikaiak egyik fő foglalkozása, ám egyben a világ egyik legveszélyesebbje is: százezer farmer közül 313 hal meg gyilkosság következtében. 

Afganisztán

Az ország közbiztonságát érzékeltető adat: a szovjet Vörös Hadsereg 12 milliónál több taposóaknát ültetett Afganisztán teljes területére, ami több száz gyanútlan ember halálát okozza évente. A szovjet hatalom után tálib uralom következett, ami a nők számára elnyomást eredeményezett, illetve az oktatás és szabadság területén is komoly problémák akadnak.

Szomália

A helybeliek szerint az ország a teljesen sikertelen állam példája, ami hírhedt anarchiájáról, korrupciójáról, és a helyzetet tovább nehezíti a kalózok egyre aktívabb tevékenysége. Az ország egyes részeit annyira veszélyesnek tartják, hogy még az amerikai tengerészgyalogságot sem vezényelték ki oda, még a belsőleg erőszakkal áthelyezetteket sem.

Irak

Irak a hely, ahol még akkor sem lennél biztonságban, ha te vagy a Dalai Lama. Azóta pláne, mióta az USA lerohanta Irakot hogy felkutassa azokat a tömegpusztító fegyvereket, amiket végül sosem találtak meg. A háború és az azt követő polgárháború mindenestre egy millió polgári életet követelt. Jelenleg az al-Kaidán kívül, szunnita lázadók, amerikai erők, kurd lázadók, síita fegyveresek, török csapatok és számos nehezen kategorizálható bűnözői csoport fitogtatja erejét, , és semmi jel nem utal arra, hogy hamarosan alábbhagy a jelenlegi helyzet.

Szudán

A halál és rombolás kifejezések annyira közhelyesnek számítanak Szudánban, hogy az Oxford szótárnak meg kellene fontolnia: a halál és/vagy rombolás szinonimáiként hozzáadja a Szudán kifejezést a szinonimaszótárban. Az erőszak és a népírtás szinte szünet nélkül folyik. A helyzetet tovább nehezíti, hogy az ország éghajlati körülményei, a kietlen sivatagok tovább tizedelik az ország lakosságát.