A világ legfiatalabb koraszülöttje most lesz 3 éves

Pedig nem jósoltak túl sok jót az orvosok Courtney Stensrud-nak, aki 21 hetes és 4 napos terhesen érkezett a szülőszobára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
koraszülött
2017. november 25. Babaszoba

Csodával határos módon az alig 425 grammos baba mégis túlélte a szülést, és ezzel valószínűleg ő a világ legkisebb koraszülöttje a jelenlegi állás szerint.

Két hete a Pediatrics nevű folyóiratban publikált jelentés a szülés előzményeinek részleteiről is beszámolt, mely szerint az édesanya magzatvize jóval idő előtt elfolyt, melyet a méhlepény membránjának fertőzése kísért, ezért Stensrud-ot, az anyát azonnal a texasi Methodist Children’s kórházba szállították – olvasható az egyik nagy angol nyelvű családi portálon.
Rögtön azután, hogy az anya életet adott a kislányának, Dr. Kaashif Ahmad neonatológus (újszülöttgyógyász) közölte vele, hogy a gyermekének rendkívül kevés az esélye a túlélésre. Eleinte a baba újraélesztését is ellenezte. “Habár pontosan hallottam, hogy mit mond, egy hang mégis azt suttogta legbelül “csak higgy és bízz”. Nem érdekelt, hogy mindössze 21 hetes és 4 napos, egyszerűen nem vettem róla tudomást” – mondta Stensrud a CNN-nek.
A cikk itt folytatódik.