Abortusz-ellenes felvonulás keleti szomszédunknál

Románia és a Moldovai Köztársaság 285 településében szervezik meg azt a vallásos jellegű akciót, mellyel az abortusz ellen tiltakoznak. A mozgalom szlogenje: Segítsd az anyát és a gyermeket! Tőled függ az életük – a két főszervező az IKON Egyesület és az Aradi Esperesség Filantropia Egyesülete.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. március 24. nyugatijelen.com

Aradon negyedik alkalommal kerül sor a rendezvényre, a felvonulás március 25-én, szombaton 13 órai kezdettel startol a nagyszínház mögötti Szabadság térről (Avram Iancu) a Hegyalja téri (Podgoria) ortodox katedrálisig. A felvonulás közben a résztvevők egy imádság erejéig megállnak a szülészeti és nőgyógyászati kórháznál. De a szervezők nemcsak Arad városban igyekeznek felhívni a közvélemény figyelmét, a társadalom számára szerintük oly ártalmas jelenségre, hanem Kisjenőben, Kürtösön, Honctőn, Borosjenőben, Pécskán, Pankotán, Szentannán, Soborsinban, Lippán és Borossebesben is szerveznek hasonló megmozdulást.

A kezdeményezők által megosztott statisztikai adatok szerint Romániában, az 1958–2014-es időszakban, több mint 22 638 755 emberéletet oltottak ki abortusz során. Romániában /az eredetiben: országunk (a szerk.)/ (Oroszország után) a lakosság számához viszonyítva a második helyen áll a világban, a terhességmegszakításokat illetően. Romániában egy nő átlagosan három abortuszon esik át az élete során, míg a nyugati államokban átlagosan maximum egy terhességmegszakítást végeznek el egy nőn.

A szervezők vallják, hogy a keresztény tanításoknak megfelelően az élet Isten ajándéka, míg az abortusz egy ártatlan, védtelen emberi lény ellen elkövetett bűncselekmény – írja a nyugatijelen.com.