“Add, hogy családjuk erős oszlopai és szíve lehessenek” – Nemzetközi zarándoklat az édesanyákért

Idén ötödik alkalommal szervezi meg a Mária Út Egyesület az 1Úton Nemzetközi zarándoknapot, melynek ezúttal középpontjában az édesanyák állnak. Ezen a napon a Mária Út csaknem 180 szakaszán (Ausztriában, Magarországon, Erdélyben, Felvidéken és Délvidéken) szervezett formában lehet kipróbálni a zarándoklás különböző módjait.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
édesanyák
2018. augusztus 22. Családháló

A gyalogos szakaszokon kívül több kerékpáros, evezős, lovas, sőt- gondolva azokra, akik fizikai akadályoztatás miatt nem képesek zarándoklat teljesítésére- buszos zarándoklatra is várnak mindenkit felekezeti hovatartozástól függetlenül.

A zarándoknap középpontjában az édesanyák állnak. A szervezők hívnak minden érdeklődőt, hogy imádkozzanak együtt e napon az édesanyákért!

Mivel a zarándoknap lelki pillérét- ahogy minden évben- egy imádság adja, alább közöljük az idei év imádságát: Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök gondolatait az édesanyákról.

“Mennyei Atyánk!

A Biblia nem csak atyához, hanem édesanyához is hasonlít téged. Te olyan Isten vagy, aki sohasem feledkezik meg gyermekeiről, aki megrendülsz, ha a gyermekeid szenvedését látod, olyan Isten, akinek anyai szíve van.
Hálát adunk Neked az Édesanyákért!
Hálát adunk az Édesanyánk szeretetéért, minden áldozatáért, hitéért, édesapánk iránti hűségéért, tiszteletéért, odaadásáért.
Áldd meg Édesanyánkat, jutalmazd őt bőségesen kegyelmeddel, békéddel, vigasztalásoddal. Urunk, könyörgünk hozzád minden Édesanyáért.
Adj nekik nagy szívet, a Tiedéhez hasonlót. Adj nekik szeretetet, tiszteletet, hűséget a férjük iránt. Add, hogy családjuk erős oszlopai és szíve lehessenek, akik kedvességükkel, szeretetükkel teszik igazi otthonná a családi fészket férjük és gyermekeik számára. Adj nekik sziklaszilárd, Benned gyökerező hitet, adj nekik erőt a mindennapi sok-sok áldozathoz és szolgálathoz. Add, hogy örömüket leljék minden szolgálatban, amit a családjukért tesznek, és jutalmazd őket a kisgyermekek szeméből sugárzó fénnyel, köszönettel. Add, hogy hiteles és szép életükkel tudják továbbadni a hit kincsét gyermekeiknek, tudják gyermekeiket odavezetni Hozzád, aki minden gyermek legfőbb nevelője és tanítómestere vagy. Add, hogy az Édesanyák bátran mondjanak igent az életre, adják tovább az élet hatalmas kincsét éppoly bőkezűen, mint amilyen ingyenesen ők maguk is kapták ezt a kincset.

Istenünk, áldd meg az Édesanyákat!
Ámen.”

Az esemény fővédnőke Erdő Péter bíboros, prímás érsek és Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A zarándoknap, és a zarándoklatok részletes programja az 1uton.mariaut.hu-n vagy a rendezvény Facebook oldalán találhatóak.

Fotók: 1Úton