Adománygyűjtés a gyermek hospice házaknak

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyermekhospice
2011. november 13. czefernek.lena

A Szemem Fénye Alapítvány Öltözz pirosba! elnevezésű akciójával adománygyűjtést szervez gyermekhospice házak működésének megsegítésére.


A programhoz iskolák, intézmények, munkahelyek és baráti körök csatlakozását várják. Az országos jótékonysági kampány szervezői arra kérik az akcióhoz csatlakozó közösségek tagjait, hogy előzetes regisztráció után november 25-én piros ruhába öltözve vagy piros kiegészítőt viselve fejezzék ki a programban való részvétüket. Ezen kívül helyezzenek el fejenként 200 forintot egy – a szervezők által előre kiküldött – perselybe, és azt az akció végén jutassák el az alapítványhoz. A beérkező összeget a Dóri és Tábitha Gyermekhospice Házak, a beteg gyerekeket és családjaikat segítő intézmények napi működésének költségeire fordítják majd.

Az alapítvány arra is kéri a közösségeket, hogy akciójukról készítsenek fényképet, amelyet digitális úton jutassanak el a Szemem Fénye Alapítvány munkatársainak. Hasonló kezdeményezésre korábban már Angliában volt példa: 2010-ben egy Öltözz pirosba! akció keretében egymillió fontot, megközelítőleg 360 millió forintot gyűjtöttek össze egyenként egyfontos hozzájárulással.