Adventi hangulat – ötletek és díszek a lakásban – képekkel!

Nincs még adventi hangulatod? Vagy csak ötleted nincsen, hogyan kéne feldíszíteni a lakást? Esetleg idő hiányában nem készült még el az adventi koszorú vagy a kalendárium? Mutatunk néhány egyszerű és gyors megoldást az ünnepi hangulat megteremtéséhez!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 10. czefernek.lena

Nincs még adventi hangulatod? Vagy csak ötleted nincsen, hogyan kéne feldíszíteni a lakást? Esetleg idő hiányában nem készült még el az adventi koszorú vagy a kalendárium? Mutatunk néhány egyszerű és gyors megoldást az ünnepi hangulat megteremtéséhez!


1. Kis fenyők

Különböző mintájú, színben harmonizáló papírlapok összeragasztásából készült ez a kis fenyőerdő. Ötletes, egyszerű, és mi lilában, kékben, rózsaszínben is el tudjuk képzelni! Adventi kalendáriumnak is használhatod!

2. Lusták adventi koszorúja

Ha végképp nincsen időd adventi koszorút készíteni, ajánljuk ezt a minimalista megoldást! Azért mi még néhány fenyőágat tennénk az üvegek közé a karácsonyi hangulat kedvéért…de ízlés dolga!

3. Egy mozdulattal!

A méltatlanul elfeledett mikulásvirág a lusta lakásdíszítők legjobb barátja! Ezt a kreációt valóban pillanatok alatt összehozhatjuk, csak egy virágost és egy száz forintos boltot kell meglátogatnunk a hozzávalókért. Az eredmény pedig szívmelengető!

4. Csak dobd össze!

Ennek a kreációnak az elkészítése kíván némi előkészületet, ám valójában csak a bevásárlás terén. Ha megszereztük a hozzávalókat, nincs más dolgunk, csak egy csinos tálba összedobálni a zöldeket, ágakat, terméseket, és beleállítani a négy stram gyertyát. Nekünk nagyon tetszik!

5. Minimalista

Ehhez az adventi kalendáriumhoz nem kell kézügyesség! Lehet, hogy a készítője minden napra más ízú gyümölcsteákat akasztott fel a falra? Azért tehetett volna egy szál fenyőágat és egy gömbdíszt mellé! Persze akkor éppen a minimalizmus csorbult volna. Ezt nem lehet nehéz elkészíteni!

6. Betlehem, mint dekoráció

Egy valamire való betlehem igazán szép dísze lehet bármelyikünk otthonának. Ha az adventi kalendáriumból bukkannak elő egyenként a figurák, az külön öröm a gyermekek számára! Sajnos, nem tudjuk, ezt a változatot lehet-e kapni itthon is…

7. Hópelyhek

Kivághatjuk papírból, de boltban is beszerezhetünk hópehely alakú formákat, amelyek nem csupán karácsonyra, de egész télre ékei lehetnek otthonunknak. Csak jó helyre kell elhelyezni őket!

8. Világító dekoráció

Bármelyik bútoráruházban gyorsan beszerezhetünk hasonló hangulatkeltési eszközt. A mögötte lévő festői tájat sajnos nem garantálják hozzá!

9. Hagyjuk a gyerekeket szorgoskodni!

Akkor sem járunk rosszul, ha a család legifjabb tagjaira bízzuk a dekoráció elkészítését! Szemfülesebb óvónénik már egy ideje a kezünk alá dolgozhatnak, de az is remek hangulatébresztő, ha mi ülünk le egyik délután kézműveskedni a poronttyal! Garantáltan egyedi lakásdíszekkel gazdagodunk majd, amin minden nagymama meghatódik karácsonykor…

10. Egy gyertya mindig hangulatot teremt!

Néhány angyalkával és egy jól megválasztott mécsessel is előidézhetjük otthonunk adventi hangulatát. Egyszerű, mégis ünnepélyes megoldás, hiszen egy gyertya illata már önmagában meghitt hangulatot teremt!

11. Jól bevált recept!

Nem szabad megfeledkeznünk nagyanyáink jól bevált receptjeiről sem! Egy kis tálba tegyünk diót, mogyorót, és néhány szegfüszeggel megtűzdelt narancsot. Még a szomszéd orra is irígykedni fog ünnepi hangulatunkra!