Családháló

Kezdőoldal Színek Adventi koszorú ötletek! Határ a csillagos ég!

Adventi koszorú ötletek! Határ a csillagos ég!

Alig egy hónap van az éve legszebb, legjobban várt ünnepéig. A kézműveskedést szerető anyukák és gyermekei számára összegyűjtöttünk néhány igazán szép, nem hagyományos adventi koszorú-mintát.

Írta: Vajda Boglárka,

Az adventi várakozás elsődleges szimbóluma, az örökzöldekkel megformázott koszorú, melynek minden gyertyája egy-egy fogalmat szimbolizál: a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt. Az ünnepkör színei a keresztény tanítás szerint a lila és a rózsaszín: a lila a bűnbánatot és a megtérést jelképezi, míg a rózsaszín az örvendezést és Jézus megszületéséből fakadó örömöt. Azonban számos kultúrában eltérőek lehetnek ezek a színek, van ahol bíborba, fehérbe vagy puritán módon, a természetesség jegyében díszítik fel a koszorút.

Mi most azoknak az olvasóinknak igyekszünk kedvezni, akik idén szakítanának a keresztény szokással és a várakozás lángjait egyéni ízlésük alapján gyújtanák meg.

 

  

 

    

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Irgalmas kézművesek – egy film azokról, akik láthatatlanul segítenek

Nem látjuk őket, alig hallunk róluk. Csendben teszik a dolgukat - a háttérben, a sötétben, a nyomorúságban, a fájdalomban. Halk...

Close