Agárdi tragédia – A kisbaba testi rendellenességektől is szenvedett

Nem csak a szűkös étrendtől szenvedett annak az agárdi házaspárnak a gyermeke, akit a gyanú szerint halálra éheztettek szülei - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 04. Családháló

Nem csak a szűkös étrendtől szenvedett annak az agárdi házaspárnak a gyermeke, akit a gyanú szerint halálra éheztettek szülei – írja a Blikk.


A bulvárlap információi szerint az alig másfél éves Benjáminnak egy veleszületett betegséggel is együtt kellett élnie. A kór miatt a gyermek különböző testi rendellenességektől is szenvedett, azonban úgy tudjuk, orvos sosem látta, nem próbálták meg hagyományos módon kezelni, esetleg féken tartani a betegségét, ehelyett a természetes étrend gyógyítónak vélt hatására bízták a kicsit. A Blikk úgy tudja, több természetgyógyász is próbált segíteni, hisz a bajt a szülők is észrevették. A kisfiú négy hónapos koráig úgy fejlődött, mint bármelyik gyermek. Ezután azonban fogyni kezdett, majd több foga kihullott. Az ijesztő jelek ellenére egyetlen olyan orvos sem vethetett rá pillantást, aki segíthetett volna.

Mint írják, a kicsit az anyatejen kívül biogyümölcsökkel etették, így próbálták gyógyítani, de egy idő után már szopni sem tudott rendesen. Benjámin az orvos szakértők szerint mindössze négy és fél kilogrammot nyomott halálakor, holott ebben a korban legalább kétszer annyinak kellett volna lennie.