Akciós? – Használd az eszed!

Elkezdődött a vevőcsalogató játék a hazai áruházakban. A nők többségének hipotalamuszára jótékony lila köd borul. A retinák kipattannak, és szinte kontroll nélkül pakolják kosarukba a leértékelt ruhadarabokat. De miért?!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 10. bencze.aron

Elkezdődött a vevőcsalogató játék a hazai áruházakban. A nők többségének hipotalamuszára jótékony lila köd borul. A retinák kipattannak, és szinte kontroll nélkül pakolják kosarukba a leértékelt ruhadarabokat. De miért?!


Fura módon akár egy 5-10 százalékos leértékelés is teljesen más fénybe helyezi a kipakolt ruhadarabot még egy rutinos vásárló szemében is. A nagy piros táblácskák mintha kikapcsolnák a nőkben lévő vészféket: szinte semmit sem látunk és semmit sem hallunk, és örülünk, hogy néhány száz vagy ezer forinttal olcsóbban tudjuk megszerezni a kiszemelt darabot. Pedig jó tudni, hogy még a leértékelt darabok ára is bőven messze van a valós értéküktől.

Ráadásul sok esetben nincs is szükségünk arra az adott ruhára vagy kiegészítőre, de megeshet az is, hogy bár ezt valóban olcsóbban tudtuk megvenni, ám nem fogjuk tudni kihasználni, mert újabb darabok vásárlására kényszerülünk ahhoz, hogy teljes legyen a szett.

A kereskedők természetesen tisztában vannak az ilyen akciók előnyeivel. Régen jóval ritkábban voltak árleszállítások, azonban éppen a kontroll elvesztése miatt egyre gyakrabban élnek ezzel a húzással. A csúcsot augusztus elején, közepén fogják elérni a leértékelések, igaz, addigra már a kollekció jó része elkel, így erősen szűkül a mozgásterünk, ha addig várunk a bevásárlással.

Akciós vásárlás idején mindenképpen figyeljünk arra, ruhatárunkba mennyire passzol bele a kiválasztott darab. Érdemes azt is mérlegelni, szükség lesz-e bevetetésre, felhajtásra, hiszen a varrónői munkadíj mértéke akár elérheti az akcióét. Egy biztos, jól használható alapdarabokkal nem nyúlhatunk mellé. Sötétebb színű nadrág, világosabb felső és semleges színű kiegészítők hasznosíthatóak a legkönnyebben.

Amennyiben tisztában vagyunk önmagunkkal, tudjuk mi áll jól, milyen fazon és stílus passzol hozzánk, nem hibázhatunk nagyot. De akkor is maradjon bennünk kontroll, különben a pénztárcánk bánja!