Állami kárpótlás a lusta gyerekekért?

Vajon a szülők nemsokára állami kárpótlásban részesülnek abban az esetben, ha gyermekük nem megy egyetemre? Ez sem lenne meglepő a koalíciótól, amely a “tehén-kereskedelmet” (német kifejezés a politikai manőverezésre) mesterfokon űzi.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 09. bencze.aron

Vajon a szülők nemsokára állami kárpótlásban részesülnek abban az esetben, ha gyermekük nem megy egyetemre? Ez sem lenne meglepő a koalíciótól, amely a “tehén-kereskedelmet” (német kifejezés a politikai manőverezésre) mesterfokon űzi – olvasható a Frankfurter Allgemaine Zeitungban.


A liberális és konzervatív cikkeket egyaránt közlő német napilap írása szerint a szövetségi kormányzat családpolitikája kezd szatírikus lenni. Kezdetben volt a szülői támogatás (das Elterngeld) 4,6 milliárd euróért, arra ösztönözve a nőket, hogy egy évvel a szülést követően visszatérjenek a munkába. Majd jött a meglepetés – újabb kétmilliárd euróért – ami éppen ennek az ellenkezőjét hivatott elérni: a gyermekgondozási segély (das Betreuungsgeld) ami 2013-tól jár majd, és az otthoni nevelést (vagyis a gyermekkel valóotthonmaradást) jutalmazza meg.