Állatkerti Halloween és más érdekességek – hogy ne üljünk otthon a hosszúhétvégén!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 28. bencze.aron

Négynapos hétvége áll előttünk, az időjárás pedig egyelőre kegyes hozzánk. Viszonylag sok napsütés lehetőséget ad, hogy szabadtéri programot válasszuk családunk számára. A Családháló összeszedett egy csokorra valót!


Csodálatos Univerzum – 3D

(Budapest, Planetárium – október 20-22. és 25-29.)

Az első, teljes egészében magyar forgatású 3D-s mozifilm! Az animációs technika segítségével a térhatású alkotás lenyűgözően mutatja be a naprendszerbeli bolygók világát, az űrkutatást, a különféle űrszondákat, teleszkópokat és az űrrepülőgépet. Ezeken kívül még betekintést nyerhetünk az idegen galaxisok világába is.

Bővebben az előadásról >>>

Állatkerti Halloween

(Budapest, Állatkert – október 29. – november 6.)

A Budapesti Állatkert lakóinak némelyike eleve úgy néz ki, mintha halloween alkalmából rémisztő jelmezt öltött volna… Így talán kevesebb figyelem jut nekik, mint azoknak az állatoknak, amelyek szép külsejük, kedvességük miatt a látogatók kiemelt kedvencei. Pedig úgy szeretnék, ha őket is szeretné valaki! Ne várjanak rád hiába, gyere el és nézd meg most őket is a Budapesti Állatkertben!

Bővebben a programról >>>

Kucok

(Budapest, Bálint Ház – október 30. vasárnap, 10:00 és 11:00)

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében.

Bővebben az előadásról >>>

Hülye robotok versenye

(Budapest, Trafó – október 30. vasárnap, 20:00)

Újra színpadra szólítják Európa legőrültebb robotjait! A Bacarobo Kupa, vagyis Hülyerobot Verseny a különleges gépek performanszára és a felhőtlen nevetésre szomjazók ideális terepe. Az este folyamán a zsűri a helyszínen, élőben egy performanszba ágyazva választja ki a fellépő robotok közül a leghülyébbet, amely megnyeri a 2000 eurós fődíjat. Gyerekeknek is ajánlott!

Bővebben a programról >>>

Halloween kalandtúra

(Budakeszi Vadaspark – bejelentkezés szükséges)

Kiknek szól? Családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak a Budakeszi Vadasparkban a Bagolyvár-birodalomban. A résztvevők csapatokat alkotva indulnak a park mögötti bekerített természetvédelmi erdő ösvényén játszódó halloween-i kalandokra.

Bővebben a programról >>>

A fagy birodalma – kiállítás

(Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum – novemner 2-ig látogatható)

A kiállítás még csak pár hete tárta ki kapuit, de máris több mint tízezren voltak kíváncsiak arra, hogy miért nyikorog minden lépésnél a rénszarvas lába, élhet-e 200 évig a grönlandi cápa, és hogy milyen különös szokásaik vannak a belugáknak. Aki még nem látta, november 2-ig megtekintheti.

Bővebben a kiállításról >>>

Animáció Világnapja

(Budaörs, Budapest – október 28-30.)

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség magyarországi csoportja, azaz az ASIFA Hungary 2011-ben is megünnepli az Animáció Nemzetközi Világnapját október 28-án. A háromnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói, kortól függetlenül, meg fogják találni a nekik kedves válogatásokat. Az Animáció hivatalos Világnapján, október 28-án pedig semmiképp sem szabad kihagyni, amikor péntek délután sötétedéstől a Budaörsi Városházát lézerfényekbe öltöztetik.

Bővebben az eseményről >>>

Töklámpás Fesztivál

(Budapest, Hősök tere – október 29.)

Gyere el te is október 29. napján este 7 órára a Hősök terére, hozd magaddal az otthon készített töklámpásodat és fényképezzük le együtt a fényükkel bevilágított teret! A szervezők garantálják, hogy lélegzetelállító látványban lesz részed, de ha ráadásul a te lámpásod a legszebb még egy kiló csokoládéra is szert tehetsz. Minden résztvevő hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Bővebben a fesztiválról >>>

MiTiŐsz

(Békéscsaba – október 28. – november 5.)

A MiTiŐsz programsorozat elsősorban az ifjúság számára – az óvodás korú gyermekektől egészen a fiatal felnőttekig – kínál programokat abban a reményben, hogy bárki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Bővebben a fesztiválról >>>