Alufóliával pénzt és energiát is spórol

Tavaly azt taglaltuk, hogy melyik a legjobb alumínium fólia, most azt vesézzük ki, hogy a csomagoláson kívül mire lehet még felhasználni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 21. szabo.daniel

Tavaly azt taglaltuk, hogy melyik a legjobb alumínium fólia, most azt vesézzük ki, hogy a csomagoláson kívül mire lehet még felhasználni.


Az alumínium fólia remek találmány: újrahasznosítható, sokoldalú és fel lehet használni játék készítéséhez, sütéshez, főzéshez, csomagolásra, díszítéshez és még megannyi dologhoz. Nézzük is, mire jó még.

Legyen világosság

Fényenergiát lehet vele nyerni és világosabbá teszi a környezetet, ha a lámpabúra belsejébe, a fényesebbik felületével kifelé alufóliát helyez fel. Használja a vastagabb változatot → innen megtudhatja, melyik erős és strapabíró.

Főzésnél is sokoldalú

Nem csak a lábas vagy a tepsi tetejét lehet vele lefedni, ha éppen nincsen kéznél egy fedő. Akkor is hasznos lehet, ha a sütő rácsán süt: bélelje ki alufóliával a sütőt alját, így megtakaríthatja magának a lecsöpögő és odaégett ételmaradványok sikálását. Ugyanígy járhat el, ha a tűzhelyet szeretné tisztán tartani, és nincs ideje, de főleg kedve azt állandó jelleggel zsírtalanítani: csak tépjen egy megfelelő méretű alufóliát, fedje le vele a tűzhelyet (a főzőlapok felületének kihagyásával), főzés végén pedig elég csak a ráégett-kifröccsent-kifutott ételmaradványokkal együtt összegyűrni és kidobni.