Amire az unoka felnőttként is emlékszik majd…

Nagyszülőként ne nagy ajándékokban gondolkozzunk, inkább tegyük felejthetetlen élménnyé a velünk töltött időt!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
program
2019. május 02. csalad.hu

A gyermekek mindig izgatottan várják, hogy végre a nagyihoz, nagypapához mehessenek, hiszen ott minden csupa móka, kacagás! Ez az a hely, ahol a csodák történnek! Nem kellenek nagy dolgok ahhoz, hogy elvarázsolódjon a gyermek, az egyik legfontosabb hozzávaló a felejthetetlen élményhez az aktív figyelem.

1. Süssünk-süssünk valamit!

Hazánkban még mindig kiemelt helyen szerepel az étel, mint szeretetnyelv. A konyhában felszálló illatokhoz, az ízekhez érzelmek kapcsolódnak: amikor már felnőttként találkozunk valahol a régi finomságokkal, azonnal nosztalgikus, jóleső érzés kerít hatalmába. Automatikusan arra a szeretett személyre gondolunk, akinél az adott ételt fogyasztottuk. Ezért is érdemes a nagyiknak együtt sütni-főzni a kisunokával. Ha nem jeleskedünk a konyhaművészetekben, akkor is keressünk egy egyszerű kekszreceptet, amit legfeljebb csak a kicsi látogatásakor veszünk elő. Vonjuk be az unokát a keverésbe, a tésztagyúrásba, majd a díszítési folyamatokba is! A nagyi-féle sütik értéke így felbecsülhetetlen lesz!

2. Elő a régi fotókkal!

Vegyük elő a régi fényképalbumokat, és mondjuk el az unokánknak, kik szerepelnek a fotókon! Idézzünk fel róluk vicces, érdekes történeteket, és beszéljünk arról is, hogyan éltek akkoriban az emberek. Fontos, hogy a kisgyermek ismerje a családja hagyományait és felmenőit, és ki tudna erről jobban, meghittebben mesélni a nagyszülőnél?

3. Vonjuk be a saját hobbinkba!

Legyen az kertészkedés, festés vagy barkácsolás, találjunk alkalmat arra, hogy az unokánkkal is megismertessük a hobbinkat. A kicsi bizonyára örömmel segédkezik majd mindenben, hiszen ez azt jelenti, hogy a nagyszülő megbízik benne: a mama, papa beavatja őt egy rendkívül fontos tevékenységbe. Ez az érzés még szorosabbá fűzi a kettejük kapcsolatát.

A cikk itt folytatódik.