Amire minden mamának és babának szüksége lehet

Mindenki álma egy olyan üzlet, ahol - míg a szülők vagy a nagyszülők vásárolnak - kisgyermekeikre szakképzett  személyzet vigyáz. Létezik egy ilyen hely, ahol ráadásul azt is megtudtuk, mik az idei baba-ajándék trendek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 15. czefernek.lena

2011. november 11-én újabb csoda került elő a Varázskert köpenye alól. A Zugló szívében működő Varázskert BabaMamaHáz egyik termében babák és mamák örömére megnyitotta kapuit a BabaVarázsBolt.


A puhatalpú bőr babacipők forgalmazásának ötletével indult a tervezgetés, majd szépen lassan kialakult, és most végre megvalósult ez a varázslatos hely. A kínálat kibővült, de a bőr babacipők természetesen központi helyet foglalnak el a polcokon. Ezeknek a cipőknek a talpa “puha, rugalmas, csúszásmentes szarvasbőrből készül, ami gondoskodik a biztos tapadásról, amikor a gyermek megteszi az első lépéseit. A rugalmas felsőrész és a kényelmes kivitelezés, nem csak jól néz ki, de praktikus is, hiszen tökéletesen megfelelnek a bölcsihez, és akár laminált vagy fapadlón is jó lehet bennük tipegni.”

Az Varázsbolt létrehozói, Tünde és Balázs kislányukkal Blankával a Varázskert megnyitása óta rendszeres résztvevői a gyermekközpont foglalkozásainak. Így alakult ki a közös cél a Varázskert BabaMamaHáz megálmodójával, Ujvári Andreával együttműködve, hogy a szülők és a gyerekek egy helyen, a legkényelmesebben tudják összekötni a kikapcsolódást a hasznos  dolgok beszerzésével. Míg a szülők vagy a nagyszülők vásárolnak, kisgyermekeikre szakképzett  személyzet vigyáz, és közben mindenkit vendégül látnak egy meleg teára. A kisbolt kiszolgálói igyekeztek a felmerülő igényeknek megfelelően feltölteni a polcokat hasznos, minőségi és egyben olcsó termékekkel minden családnak. Az eddigi vásárlói visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy valóban jól válogatták össze a termékkínálatot, mondják a tulajdonosok, akiket az idei baba-ajándék slágerekről kérdeztünk.

 – Minden korosztálynak megvan a maga slágere gyermekholmikat illetően. Mi ezeknek az éveknek/évtizedeknek a legkeresettebb kütyüje?

A 6-12 hónapos korosztálynak a puha morzsi kendők és a klasszikus csörgő a sláger. 1 éves kortól pedig újra sláger a természetes anyagból készült fa játékok. A régi csattogós lepkét, felváltották a tologatós modernebb formák de szinte minden gyermek játéktárában megtalálható. 18 hónapos kortól a készségfejlesztő könyvek illetve szintén a fa játékok a legkedveltebbek.
 
 – Mire figyeljünk oda, ha gyerekek/csecsemők számára készült készülékeket vásárolunk?
 
Ezeknél a készülékeknél a legfontosabb, hogy ne tartalmazzanak káros anyagokat, valamint érdemes elkerülni a mikrohullámú sütőben használható eszközöket. A boltok polcain található márkák biztonságosak, több terméken is fel van tüntetve, hogy melyik kórház illetve védőnői szolgálat ajánlja.
 
– Mi az, amire kevesen gondolnának, de a kismamának nem árt beszereznie még az apróság születése előtt?
 
Itt nagy hangsúlyt fektetnénk az autóban használható övterelőre, ami megvédi a pocaklakót akár egy nagyobb fékezésnél is, mivel a biztonsági övet az anya lábaihoz vezeti le és nem a pocakot feszíti meg. A babakocsi vásárlásánál a legfontosabb szempont a praktikusság és a kényelem mind a baba és a szülők számára is. Érdemes átnézni egy kelengyelistát (ami akár az interneten is megtalálható) és kikérni ismerős kismamák véleményét, tapasztalatát melyből össze lehet állítani a szükséges babakellékeket.
 
 – És ha már karácsony, mit vegyünk és mit NE vegyünk egy várandós vagy pici babával otthon lévő anyukának? Mi az, amivel nem foghatunk mellé?
 
Amivel egy várandós illetve egy pici babával otthon lévő anyukának kedveskedni lehet az mindenképpen a pihenést vagy a kikapcsolódást kell, hogy segítse. Ez lehet egy zenei CD, egy kismamáknak szóló könyv  vagy egy kényelmes függőszék. Amit ne vegyünk meglepetésként, az a babaápolással kapcsolatos dolgok, mert azt mindenki maga szereti kiválasztani.

A Varázskert BabaMamaHáz Zuglói Gyermekközpontról és a BabaVarázsBoltról további információk találhatók a www.babamamahaz.hu és a www.babavarazsbolt.hu oldalon.