Anya, apa és újszülött – egy napon születtek!

Egy a ki tudja hány millióhoz az esélye annak, hogy egy házaspár és gyermeke ugyanazon a napon ünnepelje születésnapját. Egy angliai családnak mégis sikerült ezt a nem mindennapi eredményt produkálnia: mindhárman szeptember 6-án látták meg ugyanis a napvilágot.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 14. bencze.aron

Egy a ki tudja hány millióhoz az esélye annak, hogy egy házaspár és gyermeke ugyanazon a napon ünnepelje születésnapját. Egy angliai családnak mégis sikerült ezt a nem mindennapi eredményt produkálnia: mindhárman szeptember 6-án látták meg ugyanis a napvilágot.


Születésnap. Az emberek nagy hányadának semmilyen gondot nem okoz a jeles nap észben tartása, azonban akadnak néhányan, akik bizony megszenvednek ezzel a feladattal. Nos, egy angliai családban egészen biztosan nem okoz majd problémát a születésnapi torta megrendelése, elég, ha mindenki a saját dátumára koncentrál. Elképesztő egybeesés, de Stefanie, férje Paul és közös gyermekük Oliver is ugyanazon a napon, szeptember 6-án született. Mondhatni, örökre beégett náluk ez a dátum.

Ami tovább fokozza a csodát: a kisfiú eredetileg augusztus 29-ére volt kiírva, azonban minden mesterséges beavatkozás nélkül nyolc napot csúszott a vajúdás, így a szülők születésnapjukra ezúttal nem egy álomutazást vagy egy plazmatévét, hanem egy utódot kaptak ajándékba.

Érdekesség, hogy ez a különleges eset alig két hónapja már egyszer megvalósult, méghozzá Long Islanden. Jacyuie, Paul (Érdekes, az apuka itt is Paul!) és Mason egyaránt július 19-ét választották a jeles napnak.

És akkor néhány magyar különlegesség: ugyancsak idén, májusban Hódmezővásárhelyen két óra különbséggel születtek meg Kardos Erika és nővére, Szilvia kislányai, mindketten császárral. Mindkét apa Tunyogi – de Levente és Csaba csupán névrokonok. És hogy igazán elképesztő legyen a történet: a két Tunyogi-sógornak Józsefnek hívták az édesapjukat. Ennél jóval kisebb, de ugyancsak érdekes párosítást mondhat a magáénak Fésűs Nelly, aki egy napon született férjével, és hosszú évek óta élnek boldog házasságban.

A végére pedig egy szomorúbb, de ugyancsak felettébb érdekes párosításra bukkantunk. A New York államban szinte egyszerre született egypetéjű ikrek, Juilan és Adrian Reister 92 évvel később egyazon napon hunytak el. A buffalói születésű ikrek az Assisi Szent Ferenc alapította ferencesek obszerváns ágában, a kapucinus rendben is “testvérek” voltak. Harmincöt éven át dolgoztak együtt, kertészkedtek és különböző ácsmunkákat végeztek a Szent Bonaventura Egyetemen. A 65 éven át hivatásos szerzetesként élő Julian a reggeli órákban, testvére Adrian az esti órákban hunyt el.