AnyaApaGyerekek – már több, mint 600 ezer aláírás összegyűlt, és még nincs vége!

Az AnyaApaGyerekek európai kezdeményezés április 3-ig folytatja az aláírások gyűjtését. Eddig 10 országban sikerült átlépni az adott országra szabott minimumhatárt, így teljesült az európai polgári kezdeményezés sikerének egyik feltétele.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. február 10. Családháló
A házasság egy férfi és egy nő szövetsége és a család alapja a házasság vagy a leszármazás. Ez a kulcs hazánk és Európa jövőjéhez, és ez az üzenete Brüsszel felé az AnyaApaGyerekek európai polgári kezdeményezésnek.
A házasságot és a családot érintő kérdések meghatározzák mindennapi életünket és kapcsolatainkat, és fontosak nemcsak egyéni, de közösségi szempontból is. Véleményünknek végre nemcsak a szűkebb családi vagy baráti körben adhatunk hangot, hanem lehetőségünk van a döntéshozók felé hivatalosan is jelezni. Bár hazánkban alaptörvény védi a házasság intézményét mint férfi és nő életközösségét, számos európai országban ez nincs így. Céljuk, hogy az uniós jogszabályokban ne használják a házasság és a család olyan megfogalmazását, amely szembemegy a tagállamokban elfogadott értelmezéssel. 
Lépéseket kell tennünk, hogy az Európai Unió egyetlen, minden tagállamban elfogadott definíciót használjon a házasság és a család fogalmára. Ez pedig nem más, mint a házasság egy férfi és egy nő között, és a család, amely házasságra vagy a szülő-gyermek kapcsolatra épül. A házasság és család egyéb meghatározásai tagállami hatáskörben maradnak.
A kezdeményezés április 3-ig írható alá a www.anyaapagyerekek.hu oldalon vagy az onnan letölthető aláíróíven.