Apa és fia is odaveszett

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
halál
2012. február 24. szabo.daniel

Apa és fia halt meg csütörtök éjjel Debrecenben, amikor családi házukban tűz ütött ki – értesült az MTI.


Egy 50 éves férfi és 13 éves fia halt meg csütörtök éjjel Debrecenben, amikor a házukban tűz ütött ki; a Tegez utcai vályogházban a két áldozaton kívül egy 48 éves nő, feltehetően a gyermek anyja is súlyosan megégett – értesült az MTI.

A Debrecen külvárosában kiégett vályogház tetőszerkezete szinte teljesen beomlott, péntek reggel megégett gerendák hevertek az udvaron. A házban elszenesedett berendezési tárgyakat, cserepeket és vályogtéglákat lehetett látni az utcáról a töredezett palakerítésen át – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Benke Valéria, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken  elmondta: nem sokkal éjjel 11 óra előtt kapták a riasztást, majd tizenkét tűzoltó két autóval vonult a helyszínre.

A 30 négyzetméteres házban keletkezett tüzet gyorsan lokalizálták, majd eloltották. A teljesen kiégett házban  találták meg a két holttestet, illetve a nőt, akit a mentők kórházba szállítottak. A tűz más épületekre nem terjedt át – közölte a szóvivő.