Apa, fontos vagy! – Ünnepeld játékosan az Apák napját!

Apák napi játékkal és az APA hajón zajló eseményekkel szeretne ösztönözni a FICSAK minden családot arra, hogy méltón ünnepeljék ezt a jeles napot, azaz az APÁK napját is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
ficsak
2018. június 06. FICSAK

A Fiatal Családosok Klubja megalakulása óta a családi élet szépségeire kívánja felhívni a figyelmet eseményeivel, kezdeményezéseivel, aktivitásaival.

Apák napja közeledtével különösen fontosnak tartjuk kiemelni, hogy milyen jelentős szerepük van az édesapáknak a család életében. Anyák napi kampányunk ideje alatt az édesanyák sokszínűségével foglalkoztunk, és őket ajándékoztuk meg, most pedig elérkezett az apák ideje!”– mondta Király Nóra, a FICSAK alapítója.

A Családok éve támogatásával szervezett apák napi játékukkal és az APA hajó eseményükkel szeretnének ösztönözni minden családot arra, hogy méltón ünnepeljék ezt a jeles napot, azaz az APÁK napját is. Ezt a napot először 1910-ben, az Amerikai Egyesült Államokban ünnepelték: a kezdeményezéssel Sonora Smart Dodd saját édesapja, a hat gyermekét egyedül felnevelő William Jackson Smart iránti tiszteletét szerette volna kifejezni. Magyarországon minden június harmadik vasárnapján ünnepeljük az apák napját. A Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi évben az apák tiszteletére „Férfiak apaszerepben” címmel egy négy részből álló infografikát készített nemrégiben, melyből sok hasznos információt tudhatunk meg.

Statisztikák

Érdekes adat, hogy 2016-ban Magyarországon több, mint 72 000 apa nevelte egyedül gyermekét közülük több, mint 20 000 volt 15 évnél fiatalabb.

Egy másik kutatás kimutatta, hogy azok, akik 2011 és 2012 között voltak apukák, átlagosan 59 percet foglalkoztak gyerekükkel naponta, míg például 1965-ben 16 volt ez a szám. Ez majdnem négyszer annyi idő. Az apukák határozottan javuló tendenciát mutatnak az elmúlt években, és rácáfoltak arra az elméletre, hogy a modern kor több feladatot generál.

Apa, fontos vagy!

A FICSAK anyák napi kampányában kiemelte, hogy: Minden anya jó anya! Nem kell tökéletesnek lenni! Természetesen az apákra is áll az, hogy nem kell „tökéletes” apának lenniük, hisz ami igazán fontos, az a JELENLÉT. Ezalatt nem feltétlenül értjük az együtt töltött időt, amire persze nagy szüksége van, és mindenkinek jó, boldogságot adó helyzet. A jelenlét az érzelmi kapcsolódás, a szeretet és a kölcsönös bizalom hármasában mutatkozik meg.

Ezek vezetnek oda, hogy aztán a tényleges együttlét, az együttes tevékenység igazán élvezetessé válik majd. Így alakulhat ki, hogy apa és gyermeke oda tudnak figyelni egymásra, hogy az apa példaképpé tud válni gyermeke számára. Amennyiben egyszerre tudja nyújtani a közelség és a megnyugtató távolság tartás élményét, jó kapcsolati mintákat ad a későbbiekre. Idén apák napján pedig azt szeretnénk megmutatni, mit gondolnak, és éreznek a gyerekek!

APÁK napi játék!

Apa (is) csak egy van!

A pályázatra, amelyet a Fiatal Családosok Klubjának Facebook oldalán találunk, édesapákkal kapcsolatos, pozitív hangulatú és üzenetű képeket várnak, melyen az édesapák láthatók gyermekükkel, gyermekeikkel. Valamint a kép mellé kérik, hogy írják oda, mi az a 3 tevékenység, melyet a leginkább szeretnek együtt csinálni. Labdázni? Fogócskázni? Esetleg strandolni, kirándulni vagy épp hajózni?

Az értékes fődíjak (sportkamera és hétvégi családi pihenés) mellett a FICSAK kisorsol 100 szerencsés nyertest, akiket apák napján, azaz június 17-én meghívnak egy budapesti hajókirándulásra az APA hajóra, ahol lesznek szórakoztató programok, játékos feladatok és természetesen további nyeremények.

A játék itt érhető el: http://bit.ly/apák_napja2018_játék

Határidő: a játékot 2018. június 14-én 16 órakor zárják.

Bővebb információ a FICSAK weboldalán található: http://ficsak.hu/2018/05/30/apa-is-csak-egy-van-indul-az-apak-napi-jatek-es-az-apa-hajo/

A játék nyereményátadó eseményre június 17-én kerül sor az APA HAJÓ-n, a hajóra a meghívókat pedig június 14-ig küldik majd ki!

A FICSAK apák napi kezdeményezéséhez csatlakozott Tabáni István, énekes, dalszerző, akinek a napokban születik meg első gyermeke és Léder László, pszichológus, az Apa Akadémia vezetője.