“Apa! Kérlek, ne hagyj meghalni!”

Bear Grylls túlélőműsorának köszönhetően sikerült kimentenie egy férfinek mocsárba esett kisfiát - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 18. bencze.aron

Bear Grylls túlélőműsorának köszönhetően sikerült kimentenie egy férfinek mocsárba esett kisfiát – írja a Blikk.


Harry Brooks (10) testvérével és szüleivel egy kellemes sétára indult a tengerparton. A nagy játék közepette a gyerekek egy lápos, mocsaras részre szaladtak, ahonnan nem volt kiút.

Harry testvére a hét éves Jack szalad rá először az ingoványos talajra, óvatosan próbált meg kijönni, ám közben elvesztette cipőjét. Harry segítségére sietett, ám a fiú nem sejtette, hogy ő is azonnal a mocsár fogságába esik. Pillanatok alatt derékig süllyedt a sárban a pánikba esett kisfiú. – Apa! Kérlek, ne hagyj meghalni! – kiabálta rémülten, miközben testvére az alig nyolc méterre lévő szülőkhöz szaladt.

Az apa nem esett kétségbe. Higgadtságának köszönhetően eszébe jutott, hogy mit is tanácsolt ilyen helyzetre a túlélőmester Bear Grylls. Mark fogott egy faágat és így húzta ki Harry-t a mocsár fogságából, ugyanis a faágnak köszönhetően a gyermek súlya nagyobb felületen oszlott el.

– Borzasztó pillanat volt, szegény gyerek teljesen pánikba esett. Hisztérikusan sírt és azt kiabálta, hogy ne hagyjuk meghalni – mondta Tracy, a fiú édesanyja.

Percekkel később megérkeztek a tűzoltók is, de addigra a fiú már biztonságban volt. Harry harminc percet töltött a hideg mocsárban, a kihűlésen kívül semmi baja sem lett.