Az anya könyörgött gyereke életéért, de hiába

Gyakorlatilag percek alatt történt meg a tragédia: a boltba kiszaladó anya, hazatérve a lángoló házba rohant, hogy mentse gyermekei életét, de csak egyiküket sikerült kihoznia.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 10. szabo.daniel

Gyakorlatilag percek alatt történt meg a tragédia: a boltba kiszaladó anya, hazatérve a lángoló házba rohant, hogy mentse gyermekei életét, de csak egyiküket sikerült kihoznia.


Meghalt egy másfél éves gyermek egy kigyulladt családi házban hétfőn Miskolcon. A rendőrség az MTI-vel azt közölte, hogy a tűzeset idején egy nő volt a házban a két gyermekével, de csak az egyik gyereket sikerült kimentenie. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház tájékoztatása szerint a hozzájuk bevitt négyéves gyermek a körülményekhez képest jól van, őt jelenleg is megfigyelik, az anyát pedig ambuláns úton látták el.

A rokonok szerint – írja a Blikk – alig tíz percre ugrott ki a boltba Regina (†1,5) édesanyja, ám hazatérve legkisebb lánya életét már nem tudta megmenteni.
Az asszony hazaérkezve kétségbeesetten próbálta kimenekíteni két otthon maradt kislányát az időközben támadt tűzből. A sűrűn gomolygó, fojtogató füstben négyéves lányát sikerült kivonszolnia a lángokból, ám másfél éves gyermekét elvesztette a tragédiában. Az asszony azonnal a szomszédok segítségét kérte, akikkel együtt kereste a füstben a babát, de csak a gyermek nővérét találták meg.

– Dél körül üvöltve rohant át hozzám, hogy ég a ház, a kicsik meg bent vannak. Papucsban, félmeztelenül rohantam, de már akkora volt a füst, hogy nem tudtam bemenni. A babát pedig már sírni sem hallottuk – emlékezett vissza az asszony segítségére siető Csontó Sándor (56), aki egy percig sem gondolkodott: elzárta a kerti gázcsapot, nehogy berobbanjon az is.
 

További részletek itt.