“Az ellenzék megszüntetné, a Fidesz folytatná a családok otthonteremtési programját”

Az ellenzék átalakítaná vagy megszüntetné, a Fidesz-KDNP viszont folytatná a családok otthonteremtési programját, ha jövőre kormányra kerül - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján. A politikus hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormányzása óta a családok otthonteremtése olcsóbbá, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. szeptember 30. MTI

Szerinte ugyanakkor a program számos támadást kapott az ellenzék részéről, az ő nyilatkozataikban, programjaikban tetten érhető, hogy nem értenek egyet vele, és a program átalakítását, megszüntetését hirdetik.

Elmondta, a Fidesz-KDNP családi otthonteremtési kedvezményekkel, a lakás áfa 5 százalékra csökkentésével, az áfa-visszaigénylés lehetőségével és kedvezményes hitellel segítette, hogy a családok előreléphessenek az otthonteremtésben. Hozzátette, 2015 óta a kedvezményt 56 000 család vette igénybe, így 153 milliárd forinttal segítettek abban, hogy a családok új lakást vegyenek vagy építsenek. Ez – folytatta – élénkíti a lakáspiacot és az építőipart is, amit bizonyít, hogy 2017 első félévében az új lakásokra kiadott építési engedélyek száma 40 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát.
Kijelentette, a Fidesz-KDNP, ha lehetősége van, akkor a jövőben is folytatni fogja a programot, hiszen a 2018-as költségvetésben már 230 milliárd forintra növelték a program támogatását.

Szerinte ugyanakkor ezt a baloldal és a Jobbik sem szavazta meg az Országgyűlésbe, és a baloldal még a lakás áfa csökkentését sem támogatta. Felidézte, a baloldal kormányzása idején megszüntette a lakástámogatási kedvezményt, és belehajszolta a családokat a devizahitelek csapdájába. A Fidesz szóvivője szerint nem kétséges, hogy kormányra kerülve ugyanígy járnának el, és megszüntetnék a családtámogatási programot.