Az Év Családbarát Vállalata 2018 – már lehet pályázni!

2018-ban is meghirdették az Év Családbarát Vállalata pályázatot kis -, közép -, és nagyvállalat kategóriákban. A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány 2018. szeptember 19-ig várja a pályázatok beérkezését.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát
2018. május 22. Közlemény

Május 22-én hirdették meg a 2018-as Év Családbarát Vállalata pályázatot egy sajtóesemény keretein belül. A helyszín a MetLife Magyarországi Fióktelepe volt.

Mit akar a munkavállaló? Mely intézkedésekkel tudja a munkáltató meggyőzni? A válaszokat a tavalyi nyertes családbarát vállalatok képviselői adták, akiknél a HR stratégia része a családbarát szemlélet. Ezen kívül a sajtó képviselői képet kaphattak ezeknek a vállalatoknak a családbarát gondolkodásáról, intézkedéseiről és a munkavállalói élményről.

A rendezvényt Ujvári Enikő (BALANSZ munka-magánélet programvezető) nyitotta meg, és ismertette a ma induló pályázat tudnivalóit. Ezután felkérte a tavalyi nyertes vállalatok képviselőit, hogy mondjanak néhány szót saját családbarát tevékenységükről. A  vállalatokat vezetői és munkavállalói oldalról egyaránt képviselték.

[shortcodefblock title=”Így pályázhatunk” igazitas=”left” szelesseg=”40″]A pályázat beküldési határidő 2018. szeptember 19., és a pályázatokat elektronikus formában várják a BALANSZ@HAROMKIRALYFI.HU címre. További információkat pedig a www.csaladbaratvallalat.hu oldalon kaphatnak az érdeklődők.[/shortcodefblock]

A tavalyi év kisvállalati kategória győztesét, a PC Trade-et Krémer Csaba operatív vezető és Busa Csaba rendszerelemző (3 gyermekes apuka) képviselte. Előbbi elmondta, hogy a férfiak felülreprezentáltsága miatt leginkább nekik kedveznek intézkedéseikkel. Busa Csaba ezt meg is erősítette, hiszen 3 gyermekes apukaként hatalmas segítséget jelent számukra a rugalmas foglalkoztatási formák alkalmazása.  A  középvállalati kategória nyertesét, a Metlife-ot, Dr. Zolnay Judit vezérigazgató,  illetve Pénzes Beatrix ügyfélszolgálati munkatárs (3 gyermekkel – visszatérő anyuka) és Nagy Boglárka  értékesítés támogató munkatárs (éppen visszatérő anyuka) képviselte. Mindhárman kihangsúlyozták a részmunkaidő fontosságát, és a munkába való visszaintegrálódáskor kapott segítséget. Dr. Zolnay Judit felhívta a figyelmet arra is, hogy vezérigazgatóként fontos számára, hogy a gyermekvállalás semelyik kollégája számára se legyen feszültségkeltő. Az Év Családbarát Vállalata 2017 – nagyvállalat díjazottját, a Celanese Magyarországot Katona István ügyvezető igazgató és Handó Anett Manager General Ledger (dolgozó anyuka) reprezentálta. Handó Anett bemutatta gyermektáborukat, amelyet idén már öt héten keresztül biztosítanak a vállalat dolgozói és gyermekeik számára a nyári szünet időszaka alatt. A tábor a vállalat legnagyobb tárgyaló helyiségében kap helyet, ahol a gyermekek szakképzett pedagógusok által tartott játékok, kézműves- vagy éppen játszótéri foglalkozások közül választhatnak.

A vállalatok képviselőin túl Skrabski Fruzsina a Mozgalom elnöke is szólt néhány szót a díj és a szemlélet fontosságáról.