Fotókon az év első újszülöttjei!

Az idén Budapesten fél perccel éjfél után született az ország első gyermeke, az első vidéki újszülött pedig Debrecenben éjfél után egy perccel jött világra. Országszerte és a főváros több kórházában is több helyen születtek gyermekek 2017 első óráiban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. január 02. MTI

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

 A főváros, s egyben az ország első újszülöttje a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született. Az intézmény tájékoztatása szerint az egészséges kisfiú a Benjámin Noel nevet kapta, 2850 grammos és 50 centiméter hosszú. Az újszülött a család második gyermekeként, szűk egy évvel testvére után született.


Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Az állami fenntartású intézmények közül vidéken a debreceni Kenézy Gyula kórház szülészetén jött világra. Szilvási Ferenc adjunktus vasárnap az MTI-nek elmondta: Szemán Alíz 4750 grammal és 61 centiméterrel jött a világra, természetes úton, debreceni szülők első gyermekeként.

Fotó: MTI /Czeglédi Zsolt

A kislány édesanyja 22 éves. A gyermek és édesanyja jól vannak – közölte az adjunktus. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az óév utolsó “mentős babáját” 23 órakor Borsod megyében, míg az új év első “helyszíni” újszülöttjét fél 3-kor Szolnok megyében segítették világra a mentők.