Az őrülettől az álomig – esküvői torták képekkel!

Akár hagyományos, akár meghökkentő esküvői tortáról ábrándozunk, érdemes végiglapozni a következő összeállítást. Vagy azért, hogy ötletet nyerjünk, vagy hogy még időben visszafogjuk egyéni stílusát fitogtató cukrászunkat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 17. czefernek.lena

Akár hagyományos, akár meghökkentő esküvői tortáról ábrándozunk, érdemes végiglapozni a következő összeállítást. Vagy azért, hogy ötletet nyerjünk, vagy hogy még időben visszafogjuk egyéni stílusát fitogtató cukrászunkat.


1. Valódi sajttorta!

Egyre nagyobb teret hódít hazánkban is a sajttorta. Ám akad olyan pár, aki nem édes, kényeztető süteményt ért a fogalom alatt…hanem camambert-t, goudát és kékpenésszel érlelt sajtot. Íme, egy valódi sajtköltemény! Szerintünk azért el fog fogyni…

2. Kifogtalak!

Mind népszerűbbek azok az esküvői tortákat díszítő figurák is, ahol a menyasszony pórázon tartja vagy éppen horgászbottal fogja ki a vőlegényt. Ehhez a trendhez igazodik a fenti műremek, amely szó szerint értelmezte a pasi-horgászatot.

3. Szívecskés vagy habos?

Egy tortaverseny második helyezett esküvői kreálmányait láthatjuk. A píros szívecskés – bevalljuk – elnyerte a szívünket.

4. Meleg torta

Nos, ma már ilyet is lehet kérni…

5. Szerelmünk lapjai

Ízlése válogatja, de valóban egyedi tortát választott magának ez a – minden bizonnyal – könyvrajongó pár!

6. Sokemeletes torta

Bár nem vagyunk biztosak benne, de gyanítjuk, hogy ezt a kreációt egy csoportos esküvőn szolgálták fel. Vagy csak szimplán ekkorára volt szükség a násznép mérete miatt.

7. Édes és egyedi

Valóban kitehetett magáért a cukrász, mire megalkotta a fenti kreációt, amely egyszerre édes, egyedi, emeletes és mégis szerény. Imádjuk!

8. Nem csak kockafejűeknek!

Aranyos és ironikus alkotás ez a sütemény, amely egyediségéhez már csak a baglyok miatt sem férhet kétség. Azért mi nem ezt választanánk…

9. Tenger gyümölcsei

A szóban forgó pár bizonyára nagy tenger – avagy tenger gyümölcsei – rajongó lehet, de ennek a kreálmánynak nem sok köze van az esküvő témakörhöz! Egyébként tetszetős!

10. Művirágos, ételfestékes

Nagymamáink kedvenc művirágcsokrát idéző alkotás – be kell vallanunk – nem e kontinens ízlésvilágát hivatott eredetileg kielégíteni. Kizárólag azok számára ajánljuk, akik nem érzékenyek a nagy mennyiségben bevitt ételfestékre!

11. Élő virágokkal díszített

Nem is gondolnánk, milyen gyakori mostanság, hogy még az esküvői tortán lévő virágok is harmonizálnak a menyasszonyi csokorral. Ehhez azonban élő virágokkal szükségeltetik feldíszíteni a süteményt. Vigyázat! Nem minden virág ehető következmény nélkül!

12. Hozzá illő cupcake…

Egyre nagyobb divat az úgynevezett cupcake, amely a muffin giccses kistestvére. Hogy az eredetileg egy személy számára készített tortácskák mi célt szolgálhatnak az esküvői torták kicsinyített másaként? Például hazavihati a nászsereg, állítólag jó gyermekáldásra!

13. Minimalista

Ez a torta elegáns és egyedi egyszerre. Ha ugyanennyire finom is, akkor egy szavunk sem lehet…

14. Válásos (I. Baljós árnyak)

Akármennyire is hihetetlen, már megjelentek a piacon a válásra készült torták is. Ez például meglehetősen baljós véget sejtet.

15. Válásos (II. Véres dráma)

Aztán van a horrorisztikus is. Őszintén, kinek van gyomra ilyet csináltatni? Pedig (meglepő módon?) ilyen van a piacon a legtöbb…

16. Válásos (III. Humorosan kegyetlen)

És akkor létezik még a jópofáskodó, bár ettől még mindig nem tűnik kevésbé morbidnak a dolog. Hát, sose legyen ilyenre szüksége senkinek!