Babasarok a plébánián – A Családháló segített

Ötvenezer forint értékben kapott szőnyeget és bútorokat az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia templomának baba-mama klubja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2013. március 10. bencze.aron

Ötvenezer forint értékben kapott szőnyeget és bútorokat az Újpest-Kertvárosi Szent István Plébánia templomának baba-mama klubja.


A gyerekek számára a február 27-i klubnap is önfeledt játékkal indult, szüleik és a klub számára viszont nagy nap volt a keddi. Ekkor kapták meg ugyanis a Családháló.pont pályázatán nyert bútorokat és szőnyegeket, és ezzel együtt elnyerték a Családháló.pont címet.

Gesztes Olympia, a program koordinátora a kötetlen beszélgetéssé „szelídült” átadáson azt mondta, kifejezetten családi közösségek pályázatait várták, akik hosszú távon gondolkodnak, rendszeresen találkoznak, nyitottak más családok felé is, és szívesen válnának egy hálózat tagjává.

– Most első körben tíz babasarokkal örvendeztethettük meg a családcsoportokat, és csaknem negyven pályázónak adományoztunk Családháló.pont címet – tette hozzá. – Ilyen babasarokká vált a kertvárosi plébánia közösségi terme is, ahol minden hónap második és negyedik szerdáján találkoznak a kisgyermekes anyukák.

A koordinátor megjegyezte, az újpesti közösségről jól látható, hogy nem most alakult, összetartó „csapat” a kertvárosi.

Országosan összesen egyébként közel száz pályázat érkezett, közülük az újpestivel együtt tízen nyertek. A babasarok egyben ötvenezer forint értékű bútor- és szőnyegadományt is jelent.

Díjakra is jelölhetnek

A Családháló közössége Családháló díjat alapított, amelyet a gyermekvállalásért, -nevelésért, egészségmegőrzésért ténykedő személyek, intézmények kaphatnak meg. Intézményi szinten keresik 2012 családi napközijét, bölcsődéjét és szülészetét, egyéniben pedig 2012 bölcsődei kisgyermeknevelőjét, kórházi gyerekorvosát, ápolóját, házi gyerekorvosát és védőnőjét. Ezenfelül aki megfelel a Családháló honlapján olvasható pályázati feltételeknek, de egyik kategóriába sem tartozik bele, különdíjat kap. A díj erkölcsi elismeréssel jár, és március 23-án adják át. Nevezni március 10-ig lehet, ugyancsak a Családháló honlapján.