Bálint Antónia még mindig szoptatja ötéves lányát

Bálint Antónia a Hot! magazinnak nyilatkozott arról, hogy lánya a mellét fogva alszik el, és ugyan már nincs teje, azért időnként kéri a cicit, majd néhány percig nyammog rajta.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 01. bencze.aron

Bálint Antónia a Hot! magazinnak nyilatkozott arról, hogy lánya a mellét fogva alszik el, és ugyan már nincs teje, azért időnként kéri a cicit, majd néhány percig nyammog rajta.


Bálint Antónia bizarr kijelentése előtt nem sokkal azt olvastuk, hogy a színésznő anyagi gondokkal küzd, úgyhogy akár a kétségbeesés is szülhette ezt a felkavaró vallomást, ami újra a legkeményebb szoptatással kapcsolatos vitákat generálta internetszerte.

Májusban a Time magazin címlapján a nagy port kavaró fotón Jamie Lynne Grumet hároméves kisfiát szoptatta, aki egy székre állva szívta a tejet anyukája melléből. Már akkor az “én az ilyen nőket szívlapáttal verném agyon” jellegű kommentek záporoztak mindenhol, ez nyilván Bálint Antónia esetében sem lesz másként. Mert hiába nincs kőbe vésve hogy meddig kell, kötelező vagy lehet szoptatni, és hiába úgy szoptatja vagy nem szoptatja mindenki a gyerekét ahogy akarja, ez a téma még azokat is felbosszantja, akik egyébként más posztoknál nem habzó szájú kommentelők.

Mert a semmi mással nem helyettesíthető tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok mellett egy másik fontos szerepe is van a szoptatásnak: az anya-gyermek kapcsolat kialakítása. Ami ugyanúgy fontos az anyának, mint a gyermeknek, sőt. Bálint Antónia csecsemőkora óta egyedül neveli kislányát, a cikkben megszólaló pszichológus szerint ez az oka ennek a szoros kapocsnak anya és lánya között. És nem a színésznő az egyetlen, aki így döntött, írtunk már egy bukaresti nőről is, aki a négyéves gyerekét táplálja a melléből, de talán mindenki hallott már ilyen esetekről, a kötődő nevelés elvén működő anyákról a tágabb környezetében is.