Balog: Ősztől családtudományi mesterképzés indul a Corvinuson

Az emberek nőnek és férfinak születnek, ezért a kormány nemet mond a társadalmi nemekre, igent mond azonban a változó társadalmi szerepekre - mondta az emberi erőforrások minisztere egy konferencián.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. március 09. MTI/OS

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Balog Zoltán a Mindennapok Női Szemmel (Nőiszem) Egyesület és a Magyar Női Unió “Női lélek – nőként élek” című nőnapi konferenciáján bejelentette, hogy ősztől családtudományi mesterképzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A miniszter azt hangoztatta, a kormány minden támogatást szeretne megadni a nőknek és biztosítani szeretné nekik a választás szabadságát, hogy se a hagyományos családanya szerepét választók, se az anyaság mellett dolgozni akarók ne érezzék “vesztesnek” magukat.

Balog Zoltán úgy fogalmazott, Magyarországon “páratlanul nagyvonalú” a családpolitika. 2010 óta nyolcvan százalékkal emelték a családtámogatásra szánt összeget, 2017-ben 1741 milliárd forint támogatást biztosítanak a költségvetésből a magyar családoknak. Ez a GDP 4,7 százaléka, az OECD átlag ezzel szemben 2,55 százalék – közölte a miniszter.

Elmondta azt is, hogy míg 2002 és 2010 között 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig az elmúlt hat év alatt 50 százalékkal nőtt.


Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség mér reagált is a felvetésre:

Sajnálatos, hogy az elmúlt hetekben a liberális törpe kisebbség mindent megtett, hogy a gender szakot védje és az áltudományt megpróbálja elfogadtatni. Mint korábban is jeleztük, a nemzetnek nem félrecsúszott, kreált zagyvaságokra van szüksége, hanem egy, a valódi, húsba vágó problémákkal foglalkozó műhelyre. Szerintünk a tudományegyetem foglalkozzon a tudománnyal. A tudománynak van tanszéke, nem pedig a tanszéknek generálnak tudományt – olvasható a közleményükben.

(MTI Fotó: Bruzák Noémi)