Bárhol is vagy, állj meg, hajtsd le a fejed, és imádkozz a békéért Ferenc pápával!

2019 februárjában Ferenc pápa és Ahmed et-Tajjebb kairói nagyimám dokumentumot írt alá Abu-Dzabiban „Az emberi testvériségről a világbéke és a békés együttélés érdekében” címmel. A dokumentumban felhívására június 8-án, szombaton arra hívnak minden jószándékú embert, hogy 13 órakor álljon meg egy pillanatra, hajtsa meg fejét és imádkozzon a békéért.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
béke
2019. június 07. Hetvenkét Tanítvány Mozgalom

Az „Egy perc a békéért” kezdeményezést első alkalommal 2014. június 6-án az Actio Catholica Nemzetközi Fóruma, az olasz és az argentin Actio Catholica, a Katolikus Női Szervezetek Világszövetsége és más szervezetek indították el azzal a céllal, hogy támogassák a Ferenc pápa által kezdeményezett „Könyörgés a békéért” találkozót.

A szervezők arra hívnak minden embert a világon – katolikusokat és más felekezetű keresztényeket, más vallások híveit, minden jóakaratú férfit és nőt –, hogy „egyesüljünk, és együtt törekedve mutassunk utat a jövő generációinak, hogy a minden emberi lényt testvérré egyesítő isteni kegyelem tudatosságában gyakoroljuk és terjesszük a kölcsönös tisztelet kultúráját”. Egyben lehetőségünk lesz, hogy megemlékezzünk Assisi Szent Ferenc és Malik al-Kámil egyiptomi szultán találkozásának 800. évfordulójáról.

Az imára felhívó dokumentum teljes terjedelmében olvasható magyarul a Magyar Kurír portálon.

„Az al-Azhar (szunnita központ) és a Katolikus Egyház azt kéri, hogy a dokumentumot használják elmélkedésre, keressék a saját válaszaikat a benne található gondolatokra minden iskolában, az egyetemeken, az oktatási és képzési intézményekben, hogy hozzásegítsen olyan új nemzedékek felneveléséhez, amelyek a jót és a békét viszik másoknak, és mindenütt védelmezik az elnyomottak és a legutolsók jogát, és a testvéreink közül a legkisebbnek a jogait is.”

“Bárhol is vagy délután 13 órakor, állj meg, hajtsd le a fejed, és imádkozz a békéért!”

Fotó: MTI/Baranyi Ildikó