Bicikliző csontváz, csokitúra és középkori játszóház

Óceán-kiállítás a Vajdahunyadvárban, titokzatos szárnysuhogás az állatkerti Varázshegyen, csokitúra egy vadászkastélyban...és sokminden más vár rátok a hétvégén! Olvassátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 02. Gyarmati Orsolya

Óceán-kiállítás a Vajdahunyadvárban, titokzatos szárnysuhogás az állatkerti Varázshegyen, csokitúra egy vadászkastélyban…és sokminden más vár rátok a hétvégén! Olvassátok el programajánlónkat!


Halloween és őszi szünet az Állatkertben

Még egész hétvégén tartanak az Állatkertben a Halloweenes programok.  Lesz bicikliző csontváz, suhogó madárszárnyak, bűvészműspr, csillagtér, időgéő, vetítés, és bálnák szívverésének meghallgatása. A családi belépő mellé ajándék DVD jár!

Részletek itt!

Óriás Pitypang Játszóház – Lovagok és hercegnők

A mesék és kalandok világa elevenedik meg sok-sok játékkal, ügyességi próbákkal, a kézművestanyán ajándéktárgyak készítésével és meglepetéssel november 3-án, szombaton 10:30-tól a középkori játszóházban az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtére (VI. Eötvös u. 10.) A gyerekeket az Öreg Király fogadja és kideríti, hogy rendelkeznek e a megfelelő erényekkel és képességekkel, hogy hercegnőként és lovagként lépjenek be a játszóházba.

Infó itt!

Pettson és Findusz

November 3-án, szombaton délután 14.30 órától látható Pettson és Findusz története a Budapest Bábszínházban. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz – mint minden gyerek – ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Az előadás tere meleg színekkel, különös bútordarabokkal egyszerre idéz egy ideális gyerekszobát és egy ezermester műhelyét: számtalan zug, fiók, sarok segíti a játékot.

Csokikoncert

A Millenáris Fogadóban rendezett Csokikoncerteken Lukácsházi Győző irányításával a gyerekek önfeledten kalandozhatnak a hangszerek és a hangok világában, a játékos kérdésekre adott helyes válaszokért pedig csokit zsebelhetnek be. A vidám dalok mellett mesekönyvek, arcfestés és sok más játék is kiegészíti a koncertélményt. Ott a helyetek november 4-én, vasárnap 10 órakor is!

Info itt!

Csokoládétúrák Budapesten

Van egy hely Budapesten, ahová egész novemberben lehet menni. Ez a Csokoládé Múzeumi Kiállítás, ahol a kulturális élvezetek együtt járnak a csokikóstolással.

További részletek itt

Óceán

Már csak vasárnapig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítása a Vajdahunyadvárban. Vajon milyen titkokat rejt a vizek mélye? Ezúttal az óceánok kiismerhetetlen világába kalauzolja el látogatóit a lebilincselően izgalmas tárlat.

Lúdas Matyi

A Budapest Bábszínház november 4-én 14.30-kor mutatja be Lúdas Matyi ismert történetét.
Az előadást 5 éves kortól ajánlják a szervezők.

Tízórai Három Egérrel

A Trzy Myszy, azaz a lengyel Három Egér Játékgyár tervezőpárosának gyermek kartonbútor kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Lengyel Intézetben november 9-ig. A kiváló minőségű kartonpapírból készülő ökológiai játékokak – házakat, repülőgépeket, autókat, tűzoltóautókat, babákat, madárkákat – négy gyermekükkel közösen álmodják meg.

VIII. Debreceni Folkmásfélnap

Aki elég gyors, még odaérhet a november 3-áig tartó debreceni Folkmásfélnapra, amelyet nyolcadik alkalommal rendez meg a Hétmérföldes Kulturális Egyesület. A másfél nap alatt többek között olyan előadók lépnek fel, mint a Buda Folk Band, a Kunos Tamás (Csík Zenekar) és barátai, Szalóki Ági és zenekara, a Tükrös Zenekar, vagy a Bakator.