Bizarr divat – Egyre többen hordják ékszerként „extra” lefagyasztott embrióikat

Nagyon sok pár szembesül a rendkívül nehéz kérdéssel: mi legyen azokkal a mesterségesen megtermékenyített embriókkal, amelyeket nem kívánnak beültetni? A problémát egy ausztrál cég igen innovatívan oldotta meg, amikor ékszereket kezdett készíteni a „létszám feletti” embriókból…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. május 10. Családháló

Belinda és Shaun Staffordnak hat évnyi próbálkozás után sikerült a gyermekáldás mesterséges megtermékenyítéssel: három gyermekük született. Mivel tudták, hogy több gyereket nem szeretnének, Belinda és férje elgondolkozott, mit csinálhatnának a megmaradt embriókkal.

Ezért is örültek annyira, amikor meghallották, hogy a Baby Bee Hummingbirds nevű cég ékszert készít lefagyasztott lefagyasztott embriókból.

Azólta Belinda a nyakában hordja a hét kis embriót, akik nem születtek meg. Belindáék ugyanis nem akarták eladományozni a megtermékenyített petesejteket, mivel úgy érezték, érzelmileg ezt nem tudnák elviselni.

Amy McGlade, a Baby Bee Hummingbird alapítója a Kidspotnak elmondta: 2014 óta 4000 ékszer készült anyatejből, méhlepényből, hamvakból vagy köldökzsinórból. Eddig nagyjából 50 embrióból lett nyaklánc.

via