Bóbita Családi Filmfesztivál – ahol mesét is olvasnak a kicsiknek

Az egész családnak nyújt élvezetes szórakozást november utolsó hétvégéjén a fesztivál – nyilatkozta a Családhálónak Vidra Orsolya, a rendezvény főszervezője. A programfüzet szerint mintegy 25 animációs és családi film közül választhatnak kedvezményes áron az érdeklődők.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 09. bencze.aron

Az egész családnak nyújt élvezetes szórakozást november utolsó hétvégéjén a fesztivál – nyilatkozta a Családhálónak Vidra Orsolya, a rendezvény főszervezője. A programfüzet szerint mintegy 25 animációs és családi film közül választhatnak kedvezményes áron az érdeklődők.


A Cinema City Aréna ad otthont a második Bóbita Családi Filmfesztiválnak november 23-25. között, ahol a szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a rendezvény teremti meg a lehetőséget az első mozi látogatás élményére – kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is sor kerül délelőttönként.

Az esemény egyik erőssége: több generációnak nyújt egyszerre szórakozást. A legkisebbeket az elmúlt évek legsikeresebb meséivel találkozhatnak – Karácsony Artúr, Madagaszkár, Csizmás kandúr vagy a Jégkorszak 4. -, a szülők pedig saját gyermekkoruk kedvenc meséit mutathatják meg széles vásznon csemetéiknek. Mint megtudtuk, olyan alkotásokat láthatunk, amelyek korábban, ebben a formában nem kerültek bemutatásra. Az úgynevezett retro-blokkban találkozhatunk Frakk, Süsü, Mekk Elek, Pom-Pom, Dr. Bubó, Mirrr Murr, Misi Mókus és a Mézga alakjával, de a rajzfilmsorozatok mellett megelevenedik az egész estét magyar animáció két legmeghatározóbb darabja: a Vuk és a Szaffi is. Vidra Orsolya szerint a fesztiválon a kezdetektől napjainkig követhetjük végig a filmgyártás fejlődését, a bábfilmektől a 2D animáción keresztül egészen a legújabb IMAX alkotásokig. Hozzátette azt is, a Bóbita Családi Filmfesztivál célja, hogy a szeretett rajzfilmek karaktereit a mozivászonra varázsolva visszahozza az elmúlt évek rajzolt és élőszereplős kedvenceit.

Ne csak a vászon vonzza a tekinteteket!

A háromnapos fesztiválon nemcsak a rajzfilmek kedvelőinek szeretnének tartalmas szórakozást nyújtani a szervezők. Szombaton Gryllus Dániel és Winkler Róbert olvas meséket, vasárnap pedig Cserháti Ágnes és Gombos Edina lép a helyükre. A meseolvasás mellett koncertek is várják a legkisebbeket: szombaton az Alma Együttes és az Apacuka lép fel, míg vasárnap a MintaPinty számait hallhatják az érdeklődők. A Ringató szombaton zenés foglalkozásra hívja a gyerekeket és a szülőket egyaránt.

A színház kedvelőinek is meglepetéssel készülnek a szervezők: szombaton az Aranyszamár Bábszínház Pom Pom meséi című előadását láthatják, vasárnap pedig a Budapesti Operettszínház színészei A Szépség és a Szörnyetegből adnak elő részleteket. Szombaton és vasárnap egész napos diavetítésekkel, kézműves és interaktív foglalkozásokkal, könyvsarokkal, állatsimogatóval, valamint játszóházzal készülnek a szervezők. A fesztivál apropóját a Bóbita magazin egyéves születésnapja jelenti.

A szervezők rendkívül fontosnak tartják, kedvező jegyáraikkal mindenki számára elérhetővé tegyék a mozi élményét. A 2D vetítésekre 950 Ft, a 3D vetítésekre, hozott szemüveggel 950 Ft, 3D filmekre hozott szemüveg nélkül 1 150 Ft.