Bombariadót okozott a szerelmes kamasz

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. czefernek.lena

Egy szerelmi ügyben a korábbi riválisára akarta terelni a gyanút az a bombával fenyegető tinédzser, akit a napokban fogott el a rendőrség.


Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya kedden, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 16 éves esztergomi állami gondozott lány vasárnap felhívta a rendőrség ügyeletét, egy pécsi gyermekotthonban élő lány nevén bemutatkozott, és bejelentette: bomba robban a város egyik bevásárlóközpontjában.

A rendőrök még aznap kiderítették, hogy a bejelentő a volt barátnőjére akarta terelni a bombafenyegetés gyanúját. Korábban ugyanis ugyanahhoz a fiúhoz vonzódtak, ezen összevesztek, és a lány így szeretett volna bosszút állni volt barátnőjén. A fenyegetés ötletét egy november eleji bombariadó adta, amelynek következtében nyolc épületet kellett kiüríteni Pécs belvárosában.

A tinédzser ellen közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indult eljárás. Jelenleg a lány szabadlábon védekezhet, de ha a bűnössége bebizonyosodik, két évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Korontos Zoltán megjegyezte: Pécsen évente 3-5 bombariadó van, rendszerint iskolák és bevásárlóközpontok ellen. Novemberben azonban már ez volt a harmadik eset.

Az oktatási intézményeket általában diákok fenyegetik, hogy ne kelljen dolgozatot írniuk, vagy távol maradhassanak a tanóráktól. Az üzletek működését ilyen módon vagy elbocsátott alkalmazottak, vagy olyan emberek akadályozzák, akiknek romlott az egzisztenciális helyzetük és irigykedve szemlélik mások vásárlásait.