Borotvahab gyerekeknek?

Ha azt a kifejezést halljuk, hogy borotvahab gyerekeknek, valószínűleg arra gondolunk, hogy a cikk írója megőrült, de legalábbis másnapos. Pedig nem tévedés: remek szórakozást nyújthat, ha kreatív gyerekjátékként használjuk fel eme fürdőszobai kelléket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 11. czefernek.lena

Ha azt a kifejezést halljuk, hogy borotvahab gyerekeknek, valószínűleg arra gondolunk, hogy a cikk írója megőrült, de legalábbis másnapos. Pedig nem tévedés: remek szórakozást nyújthat, ha kreatív gyerekjátékként használjuk fel eme fürdőszobai kelléket.


Mielőtt elkezdenénk a borotvahab-csatát, nyissunk ki egy fekete műanyag dobozt és takarjuk le a felületet, ahol dolgozni fogunk. A doboz alját rögzítsük ragasztószalaggal az asztalhoz, és kössünk kötényt a játékban részt vevő gyerekekre. A ruhák ujját sem árt feltűrni. Mielőtt megkezdjük a játékot, szögezzük le, hogy a habot tilos a szájukba vagy az orrukba fújni- olvasható a howtoss.com-on.

Fújjunk ki három adag, teniszlabda nagyságú habkupacot az asztalra és adjunk a gyerekeknek poszter-festéket (Ez egy tempera alapú festék, amelynek kötőanyagában ragasztó is található.  Nem toxikus.) A gyerekek maguk választhatják ki, milyen színűre szeretnék bekeverni a habot. A borotválkozáshoz használt paszta a legtöbb kicsi érzékeire stimulálóan hat. A kellemes állagú hab jó emlékeket ébreszt, finom illata apu frissen borotvált arcát idézi. Mivel az állaga egyúttal teret enged a formázásra, a gyerekek örömmel fogják szétteríteni az asztalon, és nagyon élvezik majd, hogy formákat, betűket, ábrákat rajzolhatnak bele.

Ez a játék nem csupán szórakoztat, de tanításra is kiváló: nem csak ellazítja a gyerekeket, de a fantáziájukra is ösztönzőleg hat. Hagyjuk, hogy ők maguk fedezzék fel, milyen lehetőségek rejlenek ebben az egyszerű feladatban! A különböző színek használatával újabb ismerettel gazdagíthatjuk gyermekeinket: megtanulhatják, mi történik, ha sárgát és kéket keverünk össze, vagy hogy milyen a vörös és a sárga együttese.

A gyerekek legjobban azt élvezik, ha maguk fedezhetik fel a világot. Adjunk nekik hurkapálcát, faleveleket, és nézzük meg, hogyan illesztik bele a játékba! A borotvahab-mókának aligha fog határt szabni a gyermeki képzelet: mi magunk leszünk a legjobban meglepődve, mennyi színes történetet és ötletet hoz ki csemeténkből ez a játék.

Végezetül próbáljuk meg elfelejteni, hogy kicsit sok takarítanivalót hagy maga után ez a feladat! Ha tehetjük, menjünk ki a szabadba, de meglátjuk, hogy a gyerekek váratlan öröme kárpótol minket mindenfajta rendetlenségért!