„Bringával az utakon” – ingyenes családi nap a balesetmentes közlekedésért

A NiT Hungary az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen október 6-án „Bringával az utakon” ingyenes családi napot szervez. A gyerekek interaktív közlekedésbiztonsági programokon sajátíthatják el a helyes közlekedés szabályait, emellett kreatív alkotó foglalkozások, ugrálóvár és arcfestés is várja őket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bicikli
2018. október 02. Közlemény

Mother attaching her daughters cycling helmet on a sunny day

A NiT Hungary az ORFK-OBB-vel együttműködésben 2018. október 6-én hatodik alkalommal rendezik meg az „5 tengelyen – biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt, melyen Magyarország kamionsofőrjei mérik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A rendezvény részeként 10 és 16 óra között a “Bringával az utakon” ingyenes családi napot is megszervezik, ahová főként az általános iskolás diákokat és családtagjaikat várják. A KRESZpályán felkészült szakemberek mutatják meg a helyes közlekedés szabályait. Emellett közvetlen közelről nézhetik meg egy kamion és egy busz holtterét, tapasztalhatják meg a járművek méretéből adódó veszélyforrásokat és azok kivédését. Játékos formában KRESZ-képzést kapnak, így megszerezhetik a számukra legfontosabb elméleti ismereteket. A nap során gyakorlati- és elméleti vizsgát tehetnek, amelyek sikeres elvégzése után megkapják a “Felkészült Közúti Bringás” igazolványt.

A csoportosan érkező iskolások kísérő tanárai és az osztályok különdíjat kapnak a helyszínen, attól függően, hány diákjuk végzi el sikeresen a közúti bringás képzést. Ezzel a szervezők minél nagyobb számban szeretnék buzdítani a részvételre az oktatási intézményeket is.

A Déli Pályaudvar mellől ingyenes különjáratok indulnak a helyszínre, de iskolai csoportoknak – kérésre – a szervezők további különjáratokat biztosítanak. A családi napon az „5 tengelyen – biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt is megtekinthetik az érdeklődők.

Az eseményt 2018. október 6-án Zsámbékon, Európa legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáján, a drivingcamp Hungary területén rendezik meg.  A családi napra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ, részletes program: https://csaladi-nap.5tengelyen.hu/

Regisztráció:  https://csaladi-nap.5tengelyen.hu/#reg

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1789746514414624/