Buli az utolsó pillanatban? Itt egy kis farsangi ötletbazár!

Nincs már sok idő hátra a farsangi időszakból, de még mindig nem késő egy jó kis bulit összehozni! Nem kell hozzá más, csak egy kis girland, néhány jópofa paróka, no meg az elmaradhatatlan fánk. Farsangi ötletek kicsiknek és nagyoknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 08. czefernek.lena

Nincs már sok idő hátra a farsangi időszakból, de még mindig nem késő egy jó kis bulit összehozni! Nem kell hozzá más, csak egy kis girland, néhány jópofa paróka, no meg az elmaradhatatlan fánk. Farsangi ötletek kicsiknek és nagyoknak.


A farsangi időszak végének közeledtével sokan kapnak a fejükhöz, hiszen ez az időszak remek apropót szolgáltat ahhoz, hogy valamivel feldobjuk a zord és zimankós hétköznapokat. Hogy éppen kicsiknek vagy nagyoknak tervezünk mulatságot, csak a felszolgált italok összetételében különbözik, de van néhány “uniszex” ötlet, amivel gyorsan farsangi hangulatot csempészhetünk a lakásba.

Borzasztó egyszerű farsangi dekoráció kanyarítható néhány – szilveszterről megmaradt – girland segítségével. Fokozhatjuk a hangulatot, ha színes kartonlapokból maszkokat vágunk ki, s ezt applikáljuk fel egy kifeszített damilra. A hatás biztosan nem marad el.

Akár az arcunkon viseljük, akár dekorációnak használjuk, a velencei karnevált idésző maszkokkal sosem foghatunk mellé. Most már hazánkban is egyre több helyen kapható hasonló maszkköltemény, de előfordulhat, hogy saját vagy ismerőseink szekrénye mélyén is lapul egy-egy hasonló darab. Tessék leporolni!

Szintén egyre több helyen kaphatóak ötletes, színes parókák, s most már az egész olcsón hozzájuthatunk egy-egy darabhoz. Önmagában is kitűnő poén egy ilyesfajta fejrevaló viselése, de egy kis arcfestékkel, mókás kiegészítővel mi vagy gyermekünk leszünk a legfeltűnőbb jelenség az egész kavalkádban!

Uniszex viselet, ráadásul kiválóan öltöztet a cowboykalap (vagy bármilyen feltűnő, karakteres fejfedő). Ha több darabbal is rendelkezünk, összeöltözhetünk párunkkal is, de egy kisgyerek fején is imádnivalóan mutat. A kockás ing és a csizma kötelező kiegészítő!

Ha igazán autentikusak szeretnénk lenni, a menüből ne hagyjuk ki a finom, saját készítésű szalagos fánkot! Kezdők próbálkozhatnak vaníliás porcukorral meghintett farsangi fánkkal is, melynek jóval könnyebb az elkészítése. A házi baracklekvár kötelező kiegészítő!

Ha a könnyebb (ám annál költségesebb) megoldást szeretnénk választani, ám legyen: most már akár gyerekek számára is kölcsönözhetünk (sőt, vásárolhatunk!) ötletes jelmezeket. Mielőtt az első nagyáruházban vagy kölcsönzőben lecsapnánk az illető ruhadarabra, érdemes néhány turkálót is végigjárnunk. Ezekben a second hand boltokban ugyanis fillérekért juthatunk – egyszer használt – tündéri tündérke jelmezhez.

A babákat se hagyjuk ki a buliból, de ők a nagy beöltözésből felmentést kapnak! Egy pöttöm éppen eléggé farsangi lehet egy jól megválasztott kissapkával is!

Ha pedig igazán jó bulira vágyunk, ne feledkezzünk meg az apróságok szórakoztatásáról. Akár privát babaparti, akár felnőtt-gyerek vegyesmulatság van terítéken, az arcfestés mindig tuti ötlet. Az is remek szórakozás, ha a bulin a csöppségek maguk festik meg a saját maszkjukat, persze ehhez azért sok esetben még felnőtt segítség szükséges…