Cirkusztól a hófutásig – Programajánló a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 11. bencze.aron


Újévi bábelőadás és kézműveskedés
(Budapest, Szülők Háza – 2013. január 11. péntek, 17:30)

2013-ban is folytatódik a Szülők Háza Szörp Színházi sorozata. A következő, újévi bábelőadás egy igazi klasszikus, A kiskakas gyémánt félkrajcára lesz, amelyben kiderül, hogyan szerzi vissza a kiskakas furfangos módon kincsét a török császártól és hogyan lesz a szegény asszonyból gazdag asszony… Az előadás után pedig közös kézműveskedés keretében kincsesládát is fabrikálhatnak a gyerekek.

Újra Farsang! – Gyerekkonyha a Betűtésztában
(Budakeszi, Betűtészta mesekönyvbolt – 2013. január 12. szombat, 10:00)

A Betűtésztában ezen a szombaton megtudhatjuk, milyen ételekkel készüljünk farsangi házibulira vagy akár az osztályfarsangra! Házigazdakímélő, vendégeket lenyűgöző falatkákat (pl. virsliállatokat) készíthetünk, hasznos praktikákat tanulhatunk. A foglalkozás csipetnyi barkácsolással egészül ki, ahol a farsangi maszkokat is elkészítjük a főzőcske után – természetesen újrahasznosított anyagokból.

Magyar Cirkuszcsillagok
(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – 2013. január 12. szombat, 15:00, január 13. vasárnap, 11:00)

A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévadának nyitánya, a napjaink legkiválóbb magyar artistáit felvonultató Magyar Cirkuszcsillagok című műsor január 12-én látható először a legendás ligeti porondon! Az egzotikus állatszám tevéi, szürke marhái és Szandra, egy James Bond-filmben is szerepet kapó elefánt mellett idén a lovas produkcióké lesz a főszerep. A változatos programokat felvonultató Magyar Cirkuszcsillagok műsor hangulatát a klasszikus cigánytábor elemei, vándor vurstli, vidám kavalkád, késdobáló és egy igazi cirkuszdinasztiát képviselő zsonglőr duó, Eötvös Loránd és partnere fokozzák.

Iciri-piciri mesék
(Debrecen, Vojtina Bábszínház – 2013. január 13. vasárnap, 10:00)

“Volt egy török, Mehemed, sose látott tehenet…” – ezeket a sorokat az is ismeri, aki nem tudja, hogy Móricz Zsigmond a gyerekeknek is írt meséket, méghozzá olyanokat, amelyek nemzedékek óta a legkisebbek kedvencei. A Vojtina Bábszínház ezekből a verses mesékből kerekített most zenés-mesés előadást az ovisok számára. A szereplők természetesen emberi tulajdonságokat mutatnak, így találkozhatunk a bumfordi farkassal, a butuska gidákkal, az okos kismalaccal és a ravasz rókával.

Töttös Kata: Női sportok
(Budapes, Várfok Galéria – Project Room – 2012. december 6. – 2013. január 12.)

Női sportok. A XXI. század elején szinte nincsen olyan sportág, amelynek ne lenne női képviselője, sőt a hölgyek ma már egészen extrém végletektől sem riadnak vissza. De volna olyan sport, amely kizárólag nőknek szól? Természetesen Töttös Kata képei nem sportszociológiai kérdéseket boncolgatnak, sőt, kifejezetten iróniával közelítenek a témához.

Havas Sportok Napja
(Eplény – január 11., péntek, 09:00)

Jelenleg 45-60 centis hóréteg borítja az eplényi pályákat, amelyeken 2496 méter síelhető pályával várják a vendégeket. A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében a Havas Sportok Napján két szakág jelenik meg: a hófutás és az alpesi sí. Mi az a hófutás? A résztvevők kipróbálhatják a hótalpat, amivel könnyedén sétálhatnak, futhatnak a havon.