Csak akkor vagy igazi utazó, ha ez a 15 dolog már mind megvolt

Egy Londonban, Tel-Avivban és New Yorkban is szerkesztőséget működtető online utazási magazin szerint legalábbis csak akkor vagy igazi utazó, ha utaztál már éjszakai vonaton, aludtál már sátorban és buliztál már helyiekkel. Neked hány volt meg ezek közül az élmények közül?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. október 08. Dívány

Szeretsz kilépni a komfortzónádból? Azt érzed, muszáj a Föld minden szegletét bejárnod? Mindig újabb és újabb élményekre vágysz amik minél autentikusabbak annál jobbak? Ha igennel feleltél a kérdésekre, már jó úton jársz, ha pedig az alábbi 15 dolog mind megvolt, elmondhatod magadról, hogy fekete öves világjáró vagy. A The Culture Trip szerkesztősége szerint legalábbis ezek a legfőbb ismérvek:

Az igazi utazó…

…utazott már éjszakai busszal, vonattal vagy repülővel

A világ legelképesztőbb helyei általában nem a legkönnyebben megközelíthetők. Gyakran egész éjszakán át tartó vonatozásra, buszozásra vagy repülésre van szükség ahhoz, hogy megpillanthassuk őket. Egy igazi utazónak azonban ez nem jelenthet problémát, még akkor sem, ha élete legkényelmetlenebb éjszakája vár rá.

…sétált már át országhatáron

Teljesen más élmény átrepülni országhatárok felett, mint szó szerint átlépni őket a két lábunkkal. Főként a fejlődő országokban lesz ez emlékezetes élmény, ahol jó adag türelemre és talpraesettségre is szükségünk lesz ahhoz, hogy ne húzzanak le a taxis hiénák és az – amúgy ingyenes – nyomtatványokat pénzért árusító ügyeskedők. Az újság szerint az igazi utazó ezeken nem bosszankodik, hanem élményként fogja fel.

…utazott már egyedül

Egy igazi utazó csak azért nem fog otthon maradni, mert épp nincs kivel útnak indulnia, hanem elmegy egyedül. Van valami egészen különleges az egyedül utazásban, amit csak azok érthetnek akik már egyszer kipróbálták.

…több nyelven tud köszönni és köszönetet mondani

Az egyik legfantasztikusabb dolog, amit az ember világutazóként elsajátíthat, az az egyre gyarapodó nyelvtudás. Ha minden meglátogatott országban csak annyit tanulunk meg, hogyan kell köszönni és köszönetet mondani, máris többet tudunk, mint az emberek többsége. Egy igazi világutazó ráadásul pontosan tudja, hogy a helyiek egyből máshogy néznek rád, ha az anyanyelvükön próbálkozol.

…kommunikált már pantomimezve

Persze a világ összes nyelvét nyilván nem sajátítja el az ember, így aztán megesik, hogy az eltúlzott mimika és kézjelek maradnak az egyetlen kommunikációs csatorna. Egy igazi utazó már biztosan járt olyan helyen, ahol így kellett megértetnie magát.

…kártyafüggetlenítette a telefonját, és több tucat SIM kártyája van

Aki sokat utazik, annak biztosan kártyafüggetlen telefonja van, és érkezés után szerez magának helyi SIM kártyát, mobilszámot és mobilnetet. Így nem kell folyamatosan wifit vadászni. Egy igazi utazónak pedig több tucat ilyenje van már otthon a különböző hosszú távoli útjairól.

 

A cikk ide kattintva folytatódik.