Családcsalás: 19 gyerekes apának hazudta magát

Családtagszám-rekord dőlt "össze" Görögországban: kiderült, hogy egy, "papíron" 19 gyermekkel megáldott görög családapának valójában egyetlen csemetéje sincs.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 17. szabo.daniel

Családtagszám-rekord dőlt “össze” Görögországban: kiderült, hogy egy, “papíron” 19 gyermekkel megáldott görög családapának valójában egyetlen csemetéje sincs.


Az 54 éves férfi tökéletesen hamisította a születési anyakönyvi kivonatokat és egyéb dokumentumokat, hogy busás családi pótlékot kapjon. Olyan ügyesen lavírozott, hogy tíz éven át a szociális támogatásból élt. Az eset speciális “szeplője”, hogy a férfi korábban rendőr volt, de ahogy jöttek a “papírgyerekek” – 15 éve “szülte” az elsőt -, úgy emelkedett családi pótléka, és 2001-ben otthagyta havi ezer eurós munkáját, mert már főállású családapaként is megélt.

Mohó gyerekvágya buktatta le. A hatóságnak a minap szemet szúrt a rendkívüli gyereksereg, amelynek létszáma görög családrekord. A rendőrség becslése szerint volt kollégájuk legalább 150 ezer euró – csaknem 50 millió forint – családi pótlékkal csapolta meg az államkasszát.

A férfi amúgy egyedülálló, volt már ugyan nős, de gyereke nem született. A légből kapott csemeték mindegyike “apás” szülés volt és egyértelműen “anyátlan”: a volt nej nem vett részt a családcsalásban.