„Családi körben” mutatkozott be Magyarország

A júliusi, nagysikerű családos tanulmányút után, augusztusban ismét nemzetközi újságírók és touroperátorok érkeztek Magyarországra párjuk és csemetéjük társaságában, hogy a hazánk által nyújtott kiváló családi programokat, turisztikai ajánlatokat megismerjék.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 22. czefernek.lena

A júliusi, nagysikerű családos tanulmányút után, augusztusban ismét nemzetközi újságírók és touroperátorok érkeztek Magyarországra párjuk és csemetéjük társaságában, hogy a hazánk által nyújtott kiváló családi programokat, turisztikai ajánlatokat megismerjék. A Magyar Turizmus Zrt. – a 2011. évi „Új vizeken” c. marketingtervében meghatározottak szerint – hazánkat „családi körben” is népszerűsíti, amelynek jegyében a társaság a július-szeptemberi időszakban három tanulmányutat szervez Magyarország mint a családok számára élményeket kínáló úti cél bemutatására.


A mostani út során a lengyel, ukrán, szlovák, cseh és német családok ötnapos, élménydús programjában szerepelt többek között csónakázás, riksázás, jachtozás, margitszigeti bringó hintózás és Budapest csodálatos nevezetességeinek – pl. Hősök tere, Vigadó tér, Várnegyed, Bazilika – felkeresése.

Mivel a tanulmányúttal egy időben zajlott a 19. Sziget Fesztivállal, a szakemberek a multikulturális rendezvény „családi oldalát” is átélhették. Programjuk részeként továbbá elsajátíthatták például a mézeskalács-készítés fortélyait a szentendrei Skanzenben, felkeresték a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ahol örökbe fogadtak egy állatot, valamint a Vasúttörténeti Parkban többek között kisvasutazás és mozdonyvezetés várt rájuk.

A felejthetetlen élményeknek azonban mindezzel még mindig nincs vége: a csoport az elutazás előtt az etyeki Korda Sándor Filmstúdióban is készíthetett felvételeket a családi albumba, valamint a résztvevők próbára tehették bátorságukat a Csillebérci Kalandparkban, a változatos programok után pedig libegőzés során pihenték ki a fáradalmakat.

A tanulmányút nyomán, Magyarország családi turisztikai kínálatáról várhatóan beszámol majd az egyik legismertebb lengyel női pletykalap, a 900.000 példányban megjelenő Zycie na goraco, az ukrán Nataly (470.000 példányszám) és Lisa magazin (180.000 példányszám), valamint a100.000 példányszámban megjelenő cseh Překvapení hetilap is.