Családtudományi Platform: a házasság és a család minden egészséges társadalom alapsejtje

A Családtudományi Platform nyílt levélben üdvözölte a családvédelmi akcióterv parlamenti elfogadását. Véleményük szerint a törvénymódosítások parlamenti támogatottsága arra utal, hogy a házasság és a család ügye és védelme elemi fontosságú gyakorlatilag az egész ország lakosságának.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2019. április 24. Közlemény

A Családtudományi Platform közleményében emlékeztet: a Magyar Országgyűlés 2019. április elsején 91,7 százalékos igen szavazattal elfogadta a Kormány hét pontos családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat. “Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a kormánypártok, hanem az ellenzék többsége is támogatta az előterjesztést. Az ilyen, mint tudjuk, ritka, de annál nagyobb jelentőségű esemény a magyar Parlament életében” – írják.

A Családtudományi Szövetséggé alakuló Családtudományi Platform vezetősége szerint mindez arra utal, hogy a házasság és a család ügye és védelme elemi fontosságú gyakorlatilag az egész ország lakosságának.

“Ez természetes, mert a házasság és a család minden egészséges társadalomnak alapsejtje. Stabilitásuk nélkülözhetetlen a társadalom kiteljesedéséhez. Hazánknak minél több harmonikus családra van szüksége. Ehhez a stabil házasságok kialakulását gátló káros tényezőket vissza kell szorítani és szeretetre alapozott párkapcsolati kultúrát kell elterjeszteni” – vélekedik a szövetség.

Végezetül kifejtik, hogy szerintük Magyarországnak akkor van jövője, ha ezeket még időben sikerül elérni és fenntartani. Javaslataikkal ezért támogatni kívánják, hogy a Kormány minél hatékonyabban esősítse a házasság és a család intézményét, azaz eredményesen segítse azok egészséges kialakulását és működését.