Csecsemőharapó apa: a sírástól kattant be

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 21. czefernek.lena

Undorítónak nevezte saját tettét az a fiatal üllői férfi, aki a vád szerint élettársával együtt többször megütötte és megharapta másfél hónapos csecsemőjét. A férfi vallomásában azt mondta: sosem fogja megbocsájtani magának a dolgot, elborult az agya a sok gyereksírástól, gyermeke anyjával azonban még el tudja képzelni a közös jövőt.


Kedden megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken annak a fiatal párnak a pere, akik ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat, mert  másfél hónapos csecsemőjüket folyamatosan bántalmazták és megharapták. A gyereket 2010 decemberében szállították életveszélyes állapotban egy fővárosi kórházba.

A vádirat szerint a pár 2008 februárjában ismerkedett össze, az akkor 16 éves P. Vivien vendéglátóipari iskolába járt, míg Sz. Gábor dolgozott. Miután összeköltöztek, a lány kimaradt az iskolából, élettársa pedig munkanélküli lett és később sem tudott elhelyezkedni. Családi segítséggel Üllőre költöztek, gyermekük, Daniella 2010 szeptemberében született. Az anya a vádirat szerint bár ellátta a csecsemőt, a háztartással nem sokat törődött, élettársával gyakran veszekedtek. A kicsi sokat sírt, ami feszültebbé tette kapcsolatukat.