A csodaszarvas lesz a főszereplő a vizes vébé záróünnepségén

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja. A nagyszabású cirkuszi és táncprodukcióban több mint kétszázan lépnek fel a Papp László Sportarénában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
vizes vb
2017. július 25. MTI

Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője, a Recirquel társulat vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői adásában elmondta: 18 országból 200 előadóművész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos érkezik, akik egy ősi legendát fognak életre kelteni. A csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek, a világbajnokság pedig „keletre megy tovább”, hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz – mutatott rá.

Vági Bence elárulta: a nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek.
„A cirkuszművész magányos fajta, most mégis együtt kell dolgoznia a kétszáz embernek” – árulta el a rendező, hozzátéve: lesz olyan pillanat, amikor 23 artistát láthat majd egyszerre a közönség.

A csodaszarvas 7 x 6 méteres óriásbábja hosszú tervezés eredménye, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni – jegyezte meg. Az előadás mindegyik eleme: a jelmezek, a díszletek és a zene magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert.