Családháló

Kezdőoldal Színek Demográfiai kabinetet hoz létre a KDNP

Demográfiai kabinetet hoz létre a KDNP

Demográfiai kabinetet hoz létre a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a kormányfő által a héten bejelentett program kidolgozását és megvalósítását segítendő.

Írta: szabo.daniel,

Demográfiai kabinetet hoz létre a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a kormányfő által a héten bejelentett program kidolgozását és megvalósítását segítendő.


Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a javaslattevő kabinet célja, hogy a tervezett demográfiai program minél inkább ösztönözze a gyermekvállalást.

A kidolgozandó programelemekről előzetesen azt mondta: egy részük a családi adókedvezmény kiterjesztését érinti, de ide tartozhatnak különböző lakástámogatási és szociálpolitikai lépések is.

A testület tagjai lesznek a területért felelős KDNP-s kormánytagok, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, valamint azok a szakemberek, szakmai szervezetek, akik a Népesedési Kerekasztalon is részt vettek.

Orbán Viktor kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 200. jubileumi rendezvényén kedden Győrben jelentette be, hogy demográfiai programot indít a kormány az év második felében, ha a gazdasági növekedés ezt lehetővé teszi.  Ezzel szeretnék elősegíteni “a fiatal szülőknek azt a döntését, hogy az egyébként kívánt eggyel több gyermeket Magyarországon bátran vállalhassák” – fogalmazott a kormányfő.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Retro babanevelés – szórólapok a gyereknevelésről anno

Érdekes retro-szórólapokra bukkantunk az interneten: az alább látható, a kansasi Topeka nevű város egészségügyi bizottságának gyermekhigiéniai osztálya által valamikor a...

Close