Disney egykori rajzaiból született újjá Oswald, a szerencsés nyúl

Walt Disney eredeti rajzaiból készült rajzfilm: Oswald nyúl kalandjai 85 évvel a rajzok születése után elevenedtek meg.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 20. szabo.daniel

Walt Disney eredeti rajzaiból készült rajzfilm: Oswald nyúl kalandjai 85 évvel a rajzok születése után elevenedtek meg.


Oswaldot, a szerencsés nyulat még 1927-ben, Mickey egér születése előtt megrajzolta Disney. A húszas és harmincas években 26 rajzfilm sztárja lett a nagy fülű, tágra nyílt szemű, rövidnadrágos figura.

Az egykori Disney-rajzok felhasználásával új, kilencven másodperces rajzfilm készült Harem Scarem címmel, amelyet a hivatalos Disney rajongói klub, a D23 rendezvényén mutattak be – ismertette a BBC online hírszolgáltató (bbc.co.uk).

Disney még a Universal stúdiónál töltött időben rajzolta meg Oswaldot munkatársa, Ub Iwerks közreműködésével. Amikor 27 évesen otthagyta a stúdiót, a rajzfilmfiguráról is le kellett mondania. Bob Iger, a Disney filmstúdió főnöke azonban 2006-ban visszaszerezte a stúdiónak a nyuszit, aki azóta az Epic Mickey videojátékban is feltűnt, amelyhez már folytatást terveznek.

“Walt nagyon örülne, hogy Oswald visszatért” – mondta Becky Cline, a Disney archívumának igazgatója, és hozzáfűzte, hogy a Disney-rajongók számára még nagyobb a meglepetés, hiszen új rajzfilmet láthatnak vele.

Oswald idén ünnepli 85. születésnapját, ezt a jubileumot akarta a stúdió valami különleges produkcióval feledhetetlenné tenni. A rajzfilm az archívumból előásott egykori rajzokból született, de úgy, hogy nem nyúltak bele ez eredeti vázlatokba, hanem beszkennelték őket, és fáradságos munkával sorrendbe állítva a skicceket animálták a figurát. A Harem Scarem a Yahoo! hírportálon (yahoo.com) tekinthető meg.