Dr. Spock újra velünk!

Kedves új és leendő szülők! Dr. Benjamin Spock „Csecsemő és gyermekgondozás”-a  megérte a 9. kiadást! A könyvet, mely mellett nem lehet szó nélkül elmenni és amely a mai napig a legtöbbet vitatott mű a gyermekgondozásról, Dr. Spock halála után 10 évvel ismét kiadták, immár 9. kiadásban. A gyermeknevelés nagymestereként tisztelt doktor már egy évtizede nincs közöttünk de felesége és egy nyilvánvalóan modern felfogású kiadó csoport összefogott, melynek eredményeképpen megszületett a könyv. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 09. czefernek.lena

Kedves új és leendő szülők!Dr. Benjamin Spock „Csecsemő és gyermekgondozás”-a  megérte a 9. kiadást! A könyvet, mely mellett nem lehet szó nélkül elmenni és amely a mai napig a legtöbbet vitatott mű a gyermekgondozásról, Dr. Spock halála után 10 évvel ismét kiadták, immár 9. kiadásban. Most már nem kell nyugtalankodnunk, hogyan is neveljük fel gyermekünket. A gyermeknevelés nagymestereként tisztelt Dr. Spock már egy évtizede nincs közöttünk de felesége és egy nyilvánvalóan modern felfogású kiadó csoport összefogott, melynek eredményeképpen megszületett a könyv. Ez a nagyon aktuális kiadás elmondja mindazt a szülőknek, amelyet gyermekük gondos felneveléséhez tudniuk kell…

 


Felejtsük el Sears-t, Karp-ot és a mindent tudó rokon hölgyeket is! Spock a mi emberünk, mert ő volt az első szülői tanácsadó, aki megtanított minket arra, hogyan bízzunk önmagunkban és hogyan gondoskodjunk gyermekünkről anélkül, hogy figyelmen kívül hagynánk szükségleteit. Amiért még oly sokan szeretjük a jó doktort az a filozófiája, miszerint ő csak irányít és vezet minket ahelyett, hogy megkövetelné a dolgokat. Információkkal lát el de nem válik szószólójává egyetlen konkrét szülői magatartásnak sem. Spock hiszi, hogy minden szülő és minden gyermek különböző, akiknek önálló és saját döntéseket kell hozni.

Tehát, felmerül a kérdés hogy mi az a 3 lényegi különbség, mely a 9. kiadásban kerül napvilágra?

Autista és hiperaktív gyermekek

Dr. Spock eredeti útmutatásában ezek a rendellenességek érthető módon még nem szerepelnek. Manapság azonban, mikor tudatában vagyunk hogy egyre több gyermeknél diagnosztizálják ezeket, egy teljes fejezetet szenteltek annak, hogy a szülők is megértsék  mi zajlik pontosan gyermekükben.

Kevesebb materializmus, több természetesség  

Dr. Spock sosem volt híve, hogy minden megvegyünk gyermekeinknek, amit csak akarnak, de most kifejezetten arról ír, hogy túl sok mindent megkapnak. Ezen felül, hosszasan magyarázza az előnyeit annak, ha minél több időt töltenek a természetben, ahol nincsenek számítógépes játékok, mozi vagy TV műsorok. Ezek ugyanis sosem helyettesíthetik a szabad és tág tereket.

Táplálkozás

Ez a fejezet nagy átalakításon ment keresztül , korunk betegségének a gyermekkori elhízásnak tekintetében. Spock mai könyve az egészségesebb választások felé tereli a szülőket, mint például a gabonák és zöldségek fogyasztása, de a telített zsírok elkerülésére is inti olvasóit. Úgy tűnik, eljött az idő, hogy visszatérjünk az alapokhoz. Tökéletesen ellátja a friss szülőket a számukra legmegfelelőbb tudással, ahelyett hogy kiborítaná őket vagy szónokolna nekik. Biztosra vehetjük, hogy még mindig ez a legnagyszerűbb fajta  tanács amit egy szülőnek adhatunk.

Az átdolgozott kiadás egyelőre angol nyelven jelent meg, reméljük, nemsokára hazánkban is beszerezhető lesz a feltubózott Spock könyv!