A drogfüggő madár sztorija nyerte az Anilogue-ot

Alberto Vázquez és Pedro Rivero spanyol alkotók Pszichonauták – Az elveszett gyerekek című alkotása erősen társadalomkritikus, beszél a világ és környezetünk elpusztításáról, az elidegenedésről, valamint az ember saját démonaival való küzdelméről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. november 28. MNO

A holland Vessela Dantcheva, az észt Hardi Volmer és a magyar Vácz Péter rendezők alkotta zsűri a kategória különdíját a francia Sébastien Laudenbach első egész estés animációjának, A levágott kezű leánynak (La Jeune Fille sans mains) ítélte oda. A film a Grimm testvérek azonos című meséjének adaptációja, melyben egy szegény molnár alkut köt az ördöggel, és ennek egy véletlen folytán a lánya is részese lesz.

20162650_1

A rövidfilmek közül Joanna Rytel svéd alkotó Tűzről pattant anyák (Moms on Fire) című alkotását ítélték a legjobbnak, a háromfős szekciózsűri – Jean-Christophe Soulageon francia filmproducer; Mihai Mitrica, a romániai Anim’est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója és igazgatója és Milorad Krstic rendező – a film tabudöntögető bátorságát emelte ki, azt ahogy egy szokatlan témához nyúl.

A cikk itt folytatódik!