Dupla öröm: Két ikerpárt szült egyszerre

Két egypetéjű ikerpárt szült egyszerre egy nő az Egyesült Államokban, amire az esély 1 a 70 millióhoz. Mind a négy gyermek fiú - adta hírül hétfőn a Houston Kórház, ahol a gyerekeket a világra segítették császármetszéssel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 19. bencze.aron

Két egypetéjű ikerpárt szült egyszerre egy nő az Egyesült Államokban, amire az esély 1 a 70 millióhoz. Mind a négy gyermek fiú – adta hírül hétfőn a Houston Kórház, ahol a gyerekeket a világra segítették császármetszéssel.


A 36 éves anya és párja nem használt semmilyen termékenységet segítő szert, és csupán egy kistestvért – az apa lányt – szeretett volna kétéves gyerekük mellé, aki szintén fiú. A terhesség alatt fokozatosan derült ki, hogy mily bő lesz a gyermekáldás. Először csak két szívhangot észlelt a nő orvosa, a következő vizitkor azonban már hármat, idővel pedig a pár megtudta, hogy négy gyermek növekszik az anya méhében, két ikerpár.

Az első ikerpár 1 kiló 64 és 1 kiló 79 dekával jött a világra, a második 1 kiló 33 és 1 kiló 53-mal. Nevük: Ace, Blain, Cash és Dylan. A szülők szándékosan adtak ABC-sorrendben neveket. Az apa közölte, hogy még nincs vége a “gyerekes” próbálkozásoknak: szeretne egy lányt is.