Edzzen kutyával a gyerekvállalásra!

Egy lelkiismeretesen tartott kutya egy sor olyan hasznos részképességet fejleszt, amire egy párnak a gyerekvállalás során is szüksége lesz. Ha szeretne felkészülni arra, ami a családalapítás után következik, tartson először kölyökkutyát. így két legyen üthet egy csapásra: sokkal kisebb meglepetések érik majd, és a gyerek is kutya mellett nőhet fel - ennél úgyis kevés jobb dolog történhet egy gyerekkel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2013. május 18. divany.hu

Egy lelkiismeretesen tartott kutya egy sor olyan hasznos részképességet fejleszt, amire egy párnak a gyerekvállalás során is szüksége lesz. Ha szeretne felkészülni arra, ami a családalapítás után következik, tartson először kölyökkutyát. így két legyen üthet egy csapásra: sokkal kisebb meglepetések érik majd, és a gyerek is kutya mellett nőhet fel – ennél úgyis kevés jobb dolog történhet egy gyerekkel.


1. Éjszakai élet

Amikor kiskutya érkezik a családba, kell egy kis idő, mire megszokja új környezetét. Vonyíthat, nyüszöghet, természetesen akár az éjszaka közepén is (sőt! főleg az éjszaka közepén). Ilyenkor ki kell kelni az ágyból, és meg kell vigasztalni, mellé bújni, addig simogatni, míg el nem nyomja az álom. Aki ezt a tevékenységet ismeri, máris kevésbé fog kikészülni, amikor a csecsemő éjszakai sírására felkel, hogy megszoptassa, tisztába tegye.

2. Illatos dolgok

Apropó. Éjszakai tisztába tétel. A még nem szobatiszta kutyusoknál előfordul, hogy éjszaka jön rájuk a pisi, kaki, és mit tesznek? Igen, azt. Elintézik a dolgukat a lakásban. Nincs is jobb dolog, mint kutyakaki szagra ébredni az éjszaka közepén, és eltakarítani félálomban. Néhány ilyen, a szürke életünket felrázó eset már biztosan segít a leendő babánk körüli éjszakai szeánszok elviselésében. Ha pedig tisztességes kutyatartó módjára az utcán is eltakarítunk a kutya után, mindjárt sokkal kevésbé lesz sokkoló a pelenkázással járó illatfelhő, bűzében egy baba kakája akkor sem versenyezhet a kutyáéval, ha már rég nem csak anyatejet kap.

3. Napi rutin

Azt mondják, a csecsemők akkor a legkiegyensúlyozottabbak, ha van egyfajta napi rutin az életükben. Persze ehhez nem kell feltétlenül percre pontosan ragaszkodni, az sem jó, ha a család ennek áldozatává válik, de ez az elv a kutyatartásra is érvényes. Reggel séta, délben séta, estefelé séta, vacsora. Vacsora után pár órával, lefekvés előtt egy rövid séta. Igaz, a kutyák esetében egyszerűbb a napi rutin összetétele, nincs benne pelenkázás, büfiztetés, ringatás, szoptatás, fürdetés stb., mégis arra nevelik a gazdit, hogy egy másik lény igényeit kielégítse, azt tartsa szem előtt a mindennapokban.

A cikket itt tudod továbbolvasni!